- Stemora er uskyldig

Forsvarerne til den drapstiltalte stemora ber riksadvokaten gripe inn og stanse straffesaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Tirsdag ble rettsforhandlingene i Frostating lagmannsrett utsatt, da stemora ikke var i stand til å avgi forklaring for retten. I neste uke må hun møte i retten igjen.

«Justismord»

«Saken inneholder alle klassiske trekk som kan føre til justismord,» skriver advokat Venil Katharina Thiis til riksadvokat Tor-Aksel Busch.

Kvinnen, som ble dømt til tolv års fengsel i tingretten, har anket saken inn for lagmannsretten.

Retten godtar ikke sykmeldingen hennes og mener spisevegringen er selvpåført. Kvinnen har gått ned 15 kilo på kort tid og spiser og drikker svært lite.

I brevet til riksadvokaten skriver advokat Thiis at «forsvarerne mottar en rekke henvendelser fra alminnelige mennesker, og også fra helsepersonell, som er rystet over at man i en domstol i Norge i dag skal oppleve den nedverdigende prosessen som er i gang».

- Hun er uskyldig

Forsvarerne vurderer og å innklage statsadvokaten for menneskerettighetsdomstolen for «nedverdigende behandling» av tiltalte.

- Bevisene for at hun er uskyldig er overveldende, sier Thiis.

«Vi står nå i en situasjon hvor tiltalte er syk og hennes mulighet til å bli tilstrekkelig frisk til å gjennomføre en belastende og omfattende ankeforhandling ikke er til stede,» skriver advokaten. Riksadvokaten bør også vurdere om påtalemyndigheten i det hele tatt har et grunnlag for å videreføre straffeforfølgninger mot NN,» heter det i brevet fra stemoras forsvarer.

AVMAGRET: Den drapstiltalte stemora har legeerklæring på at hun er syk, men Frostating lagmannsrett vil ikke utsette straffesaken.