Stemplet drapsmann som sinnssyk uten å snakke med ham

- Jeg har aldri i mine 30 år i rettspleien hatt en liknende sak, sier statsadvokaten.

KNIVDREPT: Camilla Samira Olsen ble i fjor drept av sin franske samboer i Oppegård utenfor Oslo. Foto: CHARTERPARTY.SE
KNIVDREPT: Camilla Samira Olsen ble i fjor drept av sin franske samboer i Oppegård utenfor Oslo. Foto: CHARTERPARTY.SE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Psykiater Synne Sørheim stemplet mannen som drepte Camilla Samira Olsen som sinnssyk uten å snakke med ham. Nå sjekker hun sinnet til Anders Behring Breivik.

I fjor sommer ble småbarnsmoren Camilla Samira Olsen (32) stukket og kuttet med kniv minst 21 ganger, og drept i hjemmet sitt på Trollåsen i Oppegård. I dag starter rettssaken mot en 36 år gammel fransk statsborger - Cammilas samboer - i Follo tingrett.

Psykiater Pål Abrahamsen - en av Norges fremste og mest erfarne fagmenn - slår fast i sin rettsmedisinske undersøkelse at den tiltalte samboeren ikke var psykotisk da han drepte Camilla. Abrahamsen konstaterer også - etter å ha møtt den 37 år gamle franske statsborgeren - at han ikke er psykotisk nå.

Mens Synne Sørheim - som er en av to rettspsykiatere som har ansvaret for den judisielle observasjonen av massemorderen Anders Behring Breivik - har derimot konkludert med at den drapstiltalte franskmannen var psykotisk da han drepte Camilla Samira Olsen.

Sørheim skriver også i sin rapport at 37-åringen var psykotisk under undersøkelsen.

Statsadvokat Kristian Nicolaisen bekrefter at franskmannen ikke ville møte Sørheim, mens psykiater Pål Abrahamsen har møtt den tiltalte og fikk undersøke ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.