Stemplingskort avslørte renholdsgigant

Fikk betalt for sju timer. Stemplingskortene viste åtte til ni timer, skriver Arbeidstilsynet.

OMFATTENDE LOVBRUDD: Renholdsgiganten ISS begår omfattende brudd på arbeidsmiljøloven. Det kommer fram i en ny tilsynsrapport fra Arbeidstilsynet, som Dagbladet har fått tilgang til. Ilustrasjonsfoto: DAGBLADET
OMFATTENDE LOVBRUDD: Renholdsgiganten ISS begår omfattende brudd på arbeidsmiljøloven. Det kommer fram i en ny tilsynsrapport fra Arbeidstilsynet, som Dagbladet har fått tilgang til. Ilustrasjonsfoto: DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Renholdsgiganten ISS begår omfattende brudd på arbeidsmiljøloven. Det kommer fram i en ny tilsynsrapport fra Arbeidstilsynet som Dagbladet har fått tilgang til. Blant annet har Arbeidstilsynet dokumentert at det ikke er samsvar mellom tida de ansatte jobber, og hva de får utbetalt.

Det danske serviceselskapet har mer enn 14 000 hel- eller detidsansatte. Selskapet er kanskje mest kjent for renholdstjenester, men det tilbyr også en rekke andre tjenester, som catering, kontorstøtte, sikkerhet og vaktmestertjenester.

Avslørt av stemplingskort Arbeidstilsynet har intervjuet mer enn hundre ansatte og gjennomført tilsyn blant annet på Vestlandet, i Nord-Norge og i Oslo.

I tilsynsrapporten kommer det fram at flere ansatte opplyste at «det ikke betales lønn ut fra reell arbeidstid, men ut fra tida som er satt på det enkelte oppdraget». Videre skriver Arbeidstilsynet at det på enkelte steder ikke betales ut lønn når oppdragsstedet er stengt, for eksempel på helligdager.

På et av hotellene ble denne praksisen avslørt via hotellets stemplingsmaskin: «På stemplingskortet var det ofte registrert og stemplet åtte til ni timer, mens det på lønnslippen kom fram sju timer per dag uansett hva stemplingskortet viste,» skriver tilsynet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer