Lønnsfest i Oslo

Stemte for storstreik - overkjøres

Flertallet av lærerne i Oslo-skolen vil gå i streik etter avsløringer om lønnsfesten. De stanses av sentralstyret i Utdanningsforbundet. - Det sitter langt inne, sier Utdanningsforbundet.

I HARDT VÆR: Utdanningsdirektør i Oslo, Marte Gerhardsen, sier hun opplever at hun har skolebyråd Inga Marte Thorkildsens tillit, på tross av Dagbladets avsløringer om lønnsfesten i Oslo-skolen. Reporter: Steinar Suvatne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flertallet av lærere i Oslo-skolen har sagt nei til tariffoppgjøret og ville gå til streik.

Beslutningen kommer etter en rekke avsløringer i Dagbladet om pengebruk i Utdanningsetaten.

Sentralstyret i Utdanningsforbundet overkjører likevel lærernes nei og tvinger fram et ja til årets tariffoppgjør. Det ble klart i dag.

- Dette har virkelig vært en vanskelig beslutning. Det sitter langt inne for sentralstyret å overprøve et uravstemningsflertall, selv når oppslutningen er for lav til at resultatet blir bindende. Det er sentralstyrets plikt å ta endelig stilling når uravstemningen ikke har høyere deltakelse, sier Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet til Dagbladet.

Lærerne var tilbudt en lønnsøkning på 1,7 prosent.

Det er pandemien som er årsaken til at lærerne ikke får viljen sin, forteller Utdanningsforbundet til Dagbladet.

- Begrunnelsen handler utelukkende om den ekstraordinære koronasituasjonen, som gir små muligheter til å vinne fram i en konflikt: Pandemien har slått kraftig inn i økonomien, arbeidslivet har fått en nærmest ubrytelig ramme på 1,7 prosent som er akseptert av alle arbeidstakersammenslutningene – og ikke minst: Pandemien har allerede svekket tilbudet til barn og unge så kraftig at sentralstyret ikke ønsker å ramme dem hardere. Hensynet til barn og elever som allerede har mistet så mye på grunn av pandemien veide tungt, fortsetter Handal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer