Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stemte fra verdensrommet

- Hver stemme teller, mener Leroy Chiao.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med noen få tastetrykk sendte den amerikanske astronauten Leroy Chiao sin stemme i det amerikanske presidentvalget.

En kryptert stemmeseddel ble fraktet som e-post på en sikker forbindelse til Mission Control i Houston, for så å bli videresendt til Texas, der Chiao hører hjemme.

Det gjør han til den første amerikaneren som stemmer ved et presidentvalg fra verdensrommet.

Den 44-år gamle astronauten har kinesiske aner og føler at mange amerikanere tar sin rett til å stemme for gitt. Derfor oppfordret han sine landsmenn til å benytte seg av retten til å bestemme over sitt eget liv ved å velge hvem som skal bli USAs neste president.

- Det var bare en liten ting for meg, men det er symbolsk viktig å vise at hver stemme teller, var hans melding fra den internasjonale romstasjonen noen timer etter at valglokalene åpnet, ifølge MSNBC News.

Chiao sa at han har tenkt mye på presidentvalget og vurdert utfallet det vil ha, ikke bare for romprogrammet, men også hele nasjonen.

Han uttrykte samtidig et håp om USAs neste president, uansett hvem det blir, vil fortsette å støtte videre utforsking av blant annet Mars.

<B>EKSPEDISJON 10:</B> Soyuz TMA-5 tok av den 14. oktober fra Baikonur Cosmodrome i Kazakhstan med Leroy Chiao som kaptein. Skipet ankom den internasjonale romstasjonen to dager senere.
<B>HAR STEMT: Leroy Chiao sendte inn sin stemme allerede på søndag. Bildet er tatt like før han og hans gruppe forlot jorden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media