I NORGE: Danskebåten kom seg aldri til Danmark, på grunn av høye bølger i Skagerrak i natt. I stedet ble det julebord, taxfree og «Gøy på vannet!» utenfor Moss. Foto: Stena Line
I NORGE: Danskebåten kom seg aldri til Danmark, på grunn av høye bølger i Skagerrak i natt. I stedet ble det julebord, taxfree og «Gøy på vannet!» utenfor Moss. Foto: Stena LineVis mer

Stena Line-julebord i Oslofjorden i natt

Kom seg aldri til Danmark, i stedet var det taxfree og full fest utenfor Larkollen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På grunn av høye bølger i Skagerrak, valgte Stena Line-båten Stena Saga å ikke forlate Oslofjorden i går kveld. I hele natt har den ligget og vaket i Oslofjorden i området utenfor Moss. Dermed kom den seg aldri til reisemålet Frederikshavn.

- Vi har vurdert været i hele natt. Det er utrolig høye bølger i Skagerrak, opp mot 13 meter, sier Elsa Grimsmo, markesdirektør i Stena Line, til Dagbladet.

Danskebåtene er populære som julebordarrangør og Grimsmo kan melde om «fullt hus».

- Gjestene våre har hatt det veldig hyggelig, selv om de aldri kom til Danmark. Jeg tror de fleste av dem er glade for at de ikke måtte kombinere julebord med så høye bølger. Det er ikke direkte usikkert å seile i så høy sjø, men det er ikke noe hyggelig, sier Grimsmo.

For dem som fryktet at taxfree-turen skulle bli spolert av at båten måtte ligge i norsk farvann på hele turen, kan Grimsmo berolige.

- Så lenge vi seiler med intensjon om å komme til Danmark, åpner vi våre restauranter, barer og butikker som vanlig. Reglene er at vi får lov til å åpne taxfreen når vi seiler fra norsk havn.

Stena Saga har kjørt i omlag 5 knop på hele «turen» og tøffet innom Son, Jeløya og ned til Larkollen.

Båten reiste fra Oslo klokka 19.30 i går kveld og vil være inne som planlagt 18.30 i kveld. Neste tur, som går 19.30 i kveld, vil komme seg til Frederikshavn og Danmark som planlagt.