«Stena Saga» drev rundt etter branntilløp i maskinrommet

Brannen skal være slukket og ferja er på vei til Oslo for egen maskin. Det er ikke kommet inn meldinger om personskader.

 PÅ TVERS I DRØBAKSUNDET:  «Stena Saga» sto på tvers i Drøbakssundet etter et branntilløp i motorrommet. Foto: Tipser.
PÅ TVERS I DRØBAKSUNDET: «Stena Saga» sto på tvers i Drøbakssundet etter et branntilløp i motorrommet. Foto: Tipser.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det oppsto en brann om bord i maskinrommet på «Stena Saga» da ferja var på vei til Oslo i dag. Ferja drev rundt i Drøbakssundet en stund, men nå opplyser politiet at brannen skal være slokket.

- Hovedredningssentralen kan melde at det har vært et branntilløp i maskinrommet, det skal være slokket. De har kontroll på dette og båten er på vei til Oslo for egen maskin, opplyser Follo politidistrikt.

- Situasjonen virker å være udramatisk, og båten ankommer snart Oslo. Ifølge Hovedredningssentralen kjører de for egen maskin med god hastighet innover i Oslofjorden, sier operasjonsleder i Follo politidistrikt, Knut Reite, til Dagbladet.

- Kraftig røyk - Meldingen vi fikk klokka 17.14 gikk ut på at båten skulle ligge og drive ved Drøbak, og det røyk kraftig fra skorsteinen. Vi fikk beskjed gjennom Hovedredningssentralen at det var branntilløp i maskinrommet, som de hadde kontroll på og hadde fått slukket, sier Reite.

Det skal ha vært 1376 passasjerer og et mannskap på 180 om bord.

- Vi har ikke fått melding om personskader, sier operasjonsleder Reite.

Vitner kunne fortelle at det steg svart røyk opp fra skorsteinen og at båten drev rundt i sundet utenfor Drøbak. Dagbladet fikk også opplyst at det kom en slags alarm fra ferja, mens passasjerene hadde kommet seg ut på dekk.

På vei fra Danmark Brannsjef Ole-Bjørn Kaasa i Søndre Follo brannvesen opplyste til Dagbladet at brannvesenet har sendt mannskap til havna i Drøbak.

- Det er foreløpig uklart hva som er problemet for ferja. Vi vet at politiet og Hovedredningssentralen for Sør-Norge snakker sammen om hva som må gjøres. Vi har hørt vitner fortelle at ferja gikk i ring i Drøbaksundet, sabrannsjefen til Dagbladet klokka 17.30.

Ferja var på vei til Oslo fra Fredrikshavn.