Uoversiktelig smittesituasjon i Askim:

Stenger alle barneskolene

På grunn av et utbrudd av coronavirus på Askim ungdomsskole, stenges alle barneskolene i byen.

UOVERSIKTELIG: Kommunikasjonssjef Mimi Slevigen forteller at kommunen hadde 14 nye tilfeller torsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB
UOVERSIKTELIG: Kommunikasjonssjef Mimi Slevigen forteller at kommunen hadde 14 nye tilfeller torsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På grunn av en uoversiktlig smittesituasjon har kommunen bestemt å stenge ned både ungdomsskolen og alle barneskoler i Askim fra og med fredag. Det opplyser kommuneoverlege Jan Børre Johansen til Dagbladet.

- Vi har fått meldt 14 nye positive prøver i dag, der brorparten - ti tilfeller, er tilknytta Askim ungdomsskole. Vi har derfor besluttet å teste hele 8.- og 10.- trinn, forteller han.

Mange nærkontakter

Alle elevene på ungdomsskolen, i overkant 600 personer, må i karantene i ti dager. Det samme gjelder de ansatte. Kommunen oppfordrer også alle husstandsmedlemmer til elevene som nå testes, å være i karantene inntil prøvesvar for elevene foreligger.

- I smitteoppsporingen får vi også vite at ganske mange nærkontakter tilhører de andre barneskolene i Askim. Og det er bakgrunnen for de tiltakene vi iverksetter fra i morgen, sier han.

CORONA: Mange er ensomme med dagens restriksjoner hengende over seg, og dette hadde Helsedirektoratets Espen Rostrup Nakstad å si om nettop det. Vis mer

Alle barneskoler stenges derfor fredag på grunn av smittesituasjonen ved Askim ungdomsskole.

- Vi gjør dette for å sikre oss kontroll. Akkurat nå har vi ikke helt oversikt over situasjonen på ungdomsskolen, forteller kommuneoverlegen.

- Urovekkende

Kommunikasjonssjef Mimi Slevigen i Indre Østfold kommune forteller til Dagbladet at de ser alvorlig på situasjonen.

- Vi har hatt en massetesting av elevene på 9.-trinn, og ser at det er ti nye tilfeller. Det er urovekkende at det er så mye smitte blant elevene, og dette er en veldig uheldig situasjon.

Ungdomsskolen vil derfor forbli stengt inntil videre. Ifølge Slevigen er imidlertid håpet å åpne barneskolene igjen førstkommende mandag.

UFORSIKTIG: Liverpool-stjerna Mohamed Salah skal ha blitt coronasmittet etter dette. Video: NTB / Abdallah.ali22. Vis mer

- Vi har gjort dette som et forebyggende tiltak. Det er ikke noe smitte på barneskolene, men det er mange med barn som frekventerer på ungdomsskolen og en av barneskolene, så det er rett og slett gjort for å forebygge, og for å legge en plan for hvordan vi løser skolehverdagen til elevene, sier hun.

I en pressemelding opplyser kommunen at også Spydeberg ungdomsskole berørt. Elever og ansatte dette gjelder har fått beskjed og er satt i karantene.

Også en elev ved Båstad barneskole har coronasymptomer, og den berørte klassen er satt i karantene inntil prøvesvaret er klart.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer