Coronaviruset:

Stenger alle skiresorter

Italienske myndigheter har mandag besluttet at hele Italia vil få samme krisetiltak som de nordlige distriktene.

STENGER SKIRESORTENE: Italienske myndigheter har mandag besluttet at hele landet vil få de samme karantene-reglene som de nordlige regionene har. Det innebærer også at hele landets skiresorter stenger. Foto: Shutterstock/ NTB Scanpix
STENGER SKIRESORTENE: Italienske myndigheter har mandag besluttet at hele landet vil få de samme karantene-reglene som de nordlige regionene har. Det innebærer også at hele landets skiresorter stenger. Foto: Shutterstock/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hele Italia vil få samme krisetiltak som regionen Lombardia og de 14 andre distriktene har mandag.

Det bekreftes av landets statsminister, Giuseppe Conte, under en pressekonferanse i Roma mandag kveld.

- Framtida avhenger av oss og vi må alle gjøre vår del, sa Conte ifølge Sky News.

Stenger skiresorter

Restriksjonene tilsier at man bør unngå enhver reise inn og ut av et område, så sant det ikke er strengt nødvendig.

SYK: Trude Ravndal fra Sandnes er en av 113 nordmenn som innen fredag kveld har fått bekreftet at hun er smittet av coronaviruset. Laget av Marte Nyløkken Helseth. Vis mer

Italienere vil dermed bli begrenset til reiser i anledning jobb, nødstilfeller eller sykdom. Store sammenkomster forbys og alle idrettsarrangementer avlyses, inkludert fotballkamper.

Ifølge ABC News vil alle skolene i landet forbli stengt inntil 3. april.

Lokale medier skriver at statsministeren også informerte om at dette innebærer at alle landets skiresorter lukkes fra og med tirsdag morgen.

I helgen besluttet Italienske myndigheter å praktisk talt stenge den nordlige regionen Lombardia, som har ti millioner innbyggere, samt andre områder i nord for å bekjempe coronaviruset. Nå utvides altså dette tiltaket som nå vil ramme landets omkring 60 millioner mennesker.

De drastiske tiltakene er ventet å få alvorlige konsekvenser for den italienske økonomien.

Stor reiseaktivitet til Italia

Italia er landet i Europa som er hardest rammet av coronaviruset. Ifølge Sky News er mer enn 9000 bekreftet smittet og 463 smittede har omkommet mandag kveld.

Fagdirektør ved Folkehelseinstituttet, Frode Forland, har forklart til Dagbladet at mye av smitten vi har sett i Norge så langt, kan spores tilbake til land som Italia. Dermed har man også kunnet danne seg et bilde av hvem som smittes i Norge, og hvorfor, ved å se på alderen og reiseaktiviteten til de som har blitt syke så langt.

FOLKETOMT: Det var fullstendig folketomt da Dagbladet besøkte Chinatown i Milano i februar. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FOLKETOMT: Det var fullstendig folketomt da Dagbladet besøkte Chinatown i Milano i februar. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Han forklarer at spredningen her til lands så langt kan ses på som en reiserelatert importepidemi.

- Vi ser at mange av dem som er smittet er relativt unge mennesker som kommer tilbake fra skidestinasjoner i Nord-Italia og Østerrike, forklarte Forland, og fortsatte:

- De fleste av de smittede i Norge har vært i alperegionene i Nord-Italia og Østerrike, og kommet hjem etter vinterferien. Så langt kan man kanskje kalle det en skiferie-epidemi for Norges del, selv om det også er noen tilfeller fra andre destinasjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer