Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Stenger alle skoler

På egen hånd stengte Wales, Skottland og Nord-Irland skolene. Nå følger Boris Johnson etter og stenger alle skoler i hele Storbritannia.

SE TV NÅ: Storbritannias statsminister Boris Johnson om corankrisen. Video: AP Vis mer

Storbritannias statsminister Boris Johnson strammet inn coronatiltakene på øyriket drastisk i går etter å ha sett en skrekkrapport.

Den sa at hele 260 000 briter kunne dø som følge av den pågående coronakrisa, med mindre Storbritannia endret kurs.

I dag varslet Boris Johnson ytterligere tiltak for å stagge coronavirusets spredning i Storbritannia.

Stenger skolene

Det viktigste tiltaket Johnson innførte i dag, var skolestenging.

PANDEMI: Verdens helseorganisasjon mener Europa er episenteret for pandemien. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Fra talerstolen i Downing Street 10 fortalte statsministeren at alle skoler i hele Storbritannia vil stenge fra og med førstkommende fredag.

- Vi har sagt at vi vil fortsette å gjøre de rette tiltakene til rett tid, sa Johnson.

- Når vi ser på denne sykdomskurven, tror vi nå at vi er nødt til å sette inn press for å tvinge kurven nedover, la statsministeren til.

Han la deretter til at ytterligere tiltak kan komme.

Stengte skoler

Før Johnson, over en time forsinket holdt en pressekonferanse, hadde allerede Skottland, Wales og Nord-Irland tatt affære.

Landenes førsteministre varslet kort tid etter hverandre at de vil stenge alle offentlige skoler den neste tida.

18. MARS: Seks personer har så langt mistet livet som følge av corona-smitte i Norge. Vis mer

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon utelukket ikke at de skotske skolene kan forbli stengt helt fram til sommerferien, ifølge The Guardian.

- Vi vil selvfølgelig holde dem stengt så lenge vi er nødt til, men på nåværende tidspunkt kan jeg ikke love at de vil åpne før sommerferien, sa Sturgeon.

Også barnehager i Skottland vil stenge.

Møtte til spørretime

I dag var møtte også Boris Johnson til den ukentlige spørretimen i Underhuset - den lovgivende forsamlingen i Storbritannia.

Der ble Johnson hardt presset av opposisjonen om hvilke grep han og regjeringen nå foretar seg for å beskytte arbeidere i tida som kommer, med uunngåelige permitteringer og eventuelle avskjedigelser.

Han gjentok da, som i går, at regjeringen jobber med og vil presentere en økonomisk krisepakke snart.

Han annonserte også at Storbritannia på kort tid dramatisk har økt sin testkapasitet, og er nå i stand til å analysere 25 000 coronavirus-prøver daglig, ifølge The Guardian.

Bare det siste døgnet er det registrert 676 nye tilfeller av coronaviruset. Antallet smittede i Storbrtiannia har dermed steget til 2626.

Det er også registrert ytterligere 32 dødsfall i England. Antallet døde totalt i Storbritannia er derfor nå steget til 104 coronadødsfall.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!