Stenger atomanlegg på grunn av rakettangrep

Israel forbereder bakkeoffensiv mot Gaza.

UNDER ANGREP: Det israelske rakettforsvaret «Iron Dome» skal ha klart å skyte ned tre raketter fra Gaza i formiddag. Men for første gang på lenge trues også sentrale deler av Israel. Foto: EPA/ABIR SULTAN/NTB Scanpix
UNDER ANGREP: Det israelske rakettforsvaret «Iron Dome» skal ha klart å skyte ned tre raketter fra Gaza i formiddag. Men for første gang på lenge trues også sentrale deler av Israel. Foto: EPA/ABIR SULTAN/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det israelske forsknings- og atomanlegget Soreq Nuclear Research Center like ved byen Yavne stanser all virksomhet på grunn av rakettangrepene som pågår mot Israel, melder Haaretz.

Anlegget, som blant annet har en lettvannsreaktor, og et omfattende laboratorie- og testanlegg for atomforskning, ligger helt sør i det israelske sentraldistriktet.

Truer sentrale deler Dette er første gang på lenge at rakettangrepene fra Gaza truer områder helt inn til de sentrale delene av Israel. I går kveld alene skal det ha blitt avfyrt flere enn 85 raketter. De fleste slo ned i Sør-Israel. To israelere skal være lettere skadd, og flere bygninger og eiendommer skadet. Hamas har åpent påtatt seg ansvaret for flere av rakettangrepene.

Samtidig har israelske styrker gjennomført flere luftangrep mot mål i Gaza i morgentimene i dag. Operasjonen, som har fått navnet «Operation Protective Edge», har til nå omfattet over 50 mål, skriver Haaretz. Foreløpig er det meldt om minst 17 skadde, hvorav ni skal tilhøre den samme familien.

Statsminister Benjamin Netanyahu skal ha bedt hæren forberede en mylig bakkeoffensiv mot Gaza under et møte i forsvarsdepartementet i Tel Aviv i formiddag. Det skal imidlertid ikke være snakk om en invasjon i samme skala som den i 2012.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer