Stenger åtte brakke-barnehager i Oslo

Skal undersøkes etter kollaps på Bjerke i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at fundamentet til en brakke-barnehage på Bjerke kollapset i dag tidlig har kommunen besluttet å stenge åtte av 15 midlertidige barnehager i Oslo for kontroll.

- Vi har besluttet å foreta en sjekk av de barnehagene som har lignende kontruksjon, sier Torger Ødegaard, byråd for barn og utdanning i Oslo til Dagbladet.no.

Hørte brak

Stein Danielsen har to fem år gamle tvillingdøtre i den midlertidige barnehagen på Bjerke. Han hørte i dag tidlig et brak og gikk for å se hva som hadde skjedd. Han ble møtt av en barnehage delt i to, akkurat der det vanligvis er et lekerom, forteller pappaen.

- Du kan jo tenke deg selv hva vi tenkte - heldigvis skjedde det på en fridag og ikke når det var barn der. Dette var ubehagelig, sier Danielsen til Dagbladet.no.

I første omgang er åtte av i alt 15 brakke-barnehager stengt på mandag. Dette gjelder barnehagen som kollapset i dag, og sju andre bygg fra samme leverandør, opplyser Per Morten Johansen fra Omsorgsbygg.

- Vi håper at kollapsen ikke har noen sammenheng med de andre sju. Forhåpentligvis var dette et engangstilfelle, men vi vil være på den sikre siden, sier Johansen til Dagbladet.no.

Undersøker alle

KOLLAPSET: 
Fundamentet til Tosenhagen og Refstads midlertidige barnehage på Bjerke i Oslo kollapset i dag tidlig. Foto: STEIN DANIELSEN
KOLLAPSET: Fundamentet til Tosenhagen og Refstads midlertidige barnehage på Bjerke i Oslo kollapset i dag tidlig. Foto: STEIN DANIELSEN Vis mer

Alle brakker levert av samme firma undersøkes fra og med i morgen. I andre omgang skal Omsorgsbygg også ta for seg de resterende sju brakke-barnehagene i Oslo.

Har foreldre med barn i de resterende barnehagene grunn til å være bekymret når de leverer barna i morgen tidlig?

- Slik vi vurderer situasjonen har de ikke det. Dette har aldri skjedd tidligere. Men vi skal kontrollere alle for å være på den sikre siden, sier Johansen.

Hva som vil skje med de barna som ikke har noen barnehage å gå til i morgen tidlig, er ikke avgjort.

- Først må vi foreta undersøkelser og finne årsaken til kollapsen. Så må vi treffe nødvendige tiltak, sier Johansen.

Kommunen arbeider nå med å finne en ny midlertidig løsning for barna ved Tosenhagen og Refstad midlertidige barnehage på Bjerke.

Stenger åtte brakke-barnehager i Oslo