Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stenger den norske ambassaden i Teheran

Etter et angrep på den britiske ambassaden.

STORMET AMBASSADEN: Her blir en iransk demonstrant holdt tilbake da han prøvde å komme seg inn i området til den britiske ambassaden i Teheran i går. Foto: Scanpix/AP Photo/Vahid Salemi
STORMET AMBASSADEN: Her blir en iransk demonstrant holdt tilbake da han prøvde å komme seg inn i området til den britiske ambassaden i Teheran i går. Foto: Scanpix/AP Photo/Vahid Salemi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): - Vi har tett kontakt med vår ambassade i Teheran, og foreløpig er den stengt, sier Hilde Steinfeld, pressevakt i Utenriksdepartementet, til Dagbladet.

Hun sier at UD fortløpende vurderer situasjonen i Iran.

Britene evakuerte Britene har evakuert alle diplomater og øvrig ambassadepersonell fra Iran, der det tirsdag var et angrep på landets ambassade i protest mot britisk sanksjonspolitikk, melder NTB.

En gruppe ambassadeansatte ble onsdag morgen fløyet fra Teheran til Dubai, opplyser europeiske diplomater i den iranske hovedstaden.

Evakueringen ble varslet tirsdag, etter at rasende studenter hadde angrepet den britiske ambassaden med steiner og brannbomber.

Fordømt Noen titalls demontstranter greide å ta seg inn i bygningen, før iranske sikkerhetsstyrker kom til stedet og drev dem bort. Flere av demonstrantene ble skadd i sammenstøt med sikkerhetsstyrkene.

FNs sikkerhetsråd har fordømt angrepet på ambassaden og USAs president Barack Obama har bedt iranske myndigheter straffeforfølge de skyldige.

Irans FN-ambassadør kaller Sikkerhetsrådets fordømmelse «forhastet» og mener at det vil bidra til ustabilitet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!