Stenger den norske ambassaden i Teheran

Etter et angrep på den britiske ambassaden.

STORMET AMBASSADEN: Her blir en iransk demonstrant holdt tilbake da han prøvde å komme seg inn i området til den britiske ambassaden i Teheran i går. Foto: Scanpix/AP Photo/Vahid Salemi
STORMET AMBASSADEN: Her blir en iransk demonstrant holdt tilbake da han prøvde å komme seg inn i området til den britiske ambassaden i Teheran i går. Foto: Scanpix/AP Photo/Vahid Salemi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): - Vi har tett kontakt med vår ambassade i Teheran, og foreløpig er den stengt, sier Hilde Steinfeld, pressevakt i Utenriksdepartementet, til Dagbladet.

Hun sier at UD fortløpende vurderer situasjonen i Iran.

Britene evakuerte Britene har evakuert alle diplomater og øvrig ambassadepersonell fra Iran, der det tirsdag var et angrep på landets ambassade i protest mot britisk sanksjonspolitikk, melder NTB.

En gruppe ambassadeansatte ble onsdag morgen fløyet fra Teheran til Dubai, opplyser europeiske diplomater i den iranske hovedstaden.

Evakueringen ble varslet tirsdag, etter at rasende studenter hadde angrepet den britiske ambassaden med steiner og brannbomber.

Fordømt Noen titalls demontstranter greide å ta seg inn i bygningen, før iranske sikkerhetsstyrker kom til stedet og drev dem bort. Flere av demonstrantene ble skadd i sammenstøt med sikkerhetsstyrkene.

FNs sikkerhetsråd har fordømt angrepet på ambassaden og USAs president Barack Obama har bedt iranske myndigheter straffeforfølge de skyldige.

Irans FN-ambassadør kaller Sikkerhetsrådets fordømmelse «forhastet» og mener at det vil bidra til ustabilitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer