Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stenger døra for fanger fra Guantánamo

Akkurat nå er ikke det aktuelt, sier Jonas Gahr Støre.

INGEN FORESPØRSEL: Støres kommentar har hele tiden vært at USA ikke har kommet med noen konkret forespørsel til Norge om overføring av Guantánamo-fanger, og at vi derfor ikke har hatt noen sak å ta stilling til. Foto: Scanpix
INGEN FORESPØRSEL: Støres kommentar har hele tiden vært at USA ikke har kommet med noen konkret forespørsel til Norge om overføring av Guantánamo-fanger, og at vi derfor ikke har hatt noen sak å ta stilling til. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

- Akkurat nå er ikke det aktuelt, nei. Det er generelt stort press på asylinstituttet i Norge. Vi har også noen krevende saker i grensen mot rikets sikkerhet. Amerikanerne kjenner meget godt til en av dem, nemlig mulla Krekar, sier Støre til VG.


Dagbladet har tidligere skrevet at regjeringen har hatt samtaler med Obama-administrasjonen i Washington om overføring av fanger fra Guantánamo til Norge. Støres kommentar har hele tiden vært at USA ikke har kommet med noen konkret forespørsel til Norge, og at vi derfor ikke har hatt noen sak å ta stilling til.


Han sier nå at amerikanske myndigheter har vært kjent med det norske standpunktet en stund, og at amerikanerne ikke har reagert negativt på dette.


USAs president Barack Obama lovet i valgkampen å stenge Guantánamo og satte seg en frist på ett år kort etter at han ble innsatt. Ni måneder senere sitter det fortsatt rundt 220 fanger i fengselet.

(NTB)

UAKTUELT:
Utenriksminister Jonas Gahr Støre stenger døra. Foto: Scanpix
UAKTUELT: Utenriksminister Jonas Gahr Støre stenger døra. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling