Stenger døra

- Sentrumsalternativet er Senterpartiets alternativ - før, under og etter valget, slår Per Olaf Lundteigen fast. Og stenger døra for Jens Stoltenbergs samarbeidsinvitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For Lundteigen er regjeringssamarbeid med andre partier enn KrF og Venstre helt utenkelig, uansett valgresultat.

Opposisjon

Statsminister Jens Stoltenberg har gjentatte ganger åpnet for samarbeid med Sp, men partiets høyt profilerte førstekandidat i Buskerud er klinkende klar:

- Blir ikke sentrum regjeringsdyktig, er vår plass i opposisjon, sier han.

Og stenger dermed alle mulige dører til andre partier i neste stortingsperiode, en dør som noen holder på gløtt - i påvente av resultatet fra høstens stortingsvalg.

Klar til kamp

Lundteigen er medlem av programkomiteen og redaksjonskomiteen på landsmøtet, som åpner på Gardermoen i dag. Etter et års pause fra de sentrale politiske arenaer er han klar til kamp.

- Senterpartiet går til valg på et program som er basert på ja til norsk selvstendighet, nei til union. Vi setter folk i sentrum, ikke kapitalmakten. Det gjør det helt uaktuelt å gå i regjering med Høyre eller Arbeiderpartiet, sier Lundteigen.

Han legger til at han ikke begriper SVs og Kristin Halvorsens frieri til Arbeiderpartiet:

- Vi tar Jens Stoltenberg og Per-Kristian Foss på alvor: De vil omforme Norge til et samfunn hvor kortsiktig fortjeneste er det sentrale, sier Lundteigen.