Herr Nilsen:

Stenger dørene: - Uvirkelig og tragisk

- Jeg er trist. Jeg er lei meg. Jeg er forbanna, sier pubeier etter nattas masseskyting i Oslo. Lørdag stenger Herr Nilsen dørene på eget initiativ.

I SJOKK: Puben Herr Nilsen er nabopuben til Per på Hjørnet, som er omgjort til et åsted lørdag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I SJOKK: Puben Herr Nilsen er nabopuben til Per på Hjørnet, som er omgjort til et åsted lørdag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er helt uvirkelig og tragisk. Heldigvis er våre ansatte i god behold, men det er bare flaks, sier en tydelig preget Espen Nilsen, som er medeier og daglig leder for puben Herr Nilsen.

En mann er pågrepet og siktet for drap, drapsforsøk og terror etter å ha skutt rundt seg i Rosenkrantz' gate i Oslo sentrum, der det ligger flere utesteder. To personer er drept. Flere er skadet, men utenfor livsfare.

Puben Herr Nilsen er nabopuben til Per på Hjørnet, der politiet nå fortsatt foretar åstedsundersøkelser. Lørdag skulle gata fylles med regnbuens farger. Nå oppleves alt bekmørkt.

- Jeg er trist. Jeg er lei meg. Jeg er forbanna. Jeg kan ikke fatte det. Det er bare dypt, dypt tragisk. Mine tanker går til pårørende og etterlatte, og alle gjestene som var til stede under den forferdelige skyteepisoden, fortsetter Nilsen.

- Kaotisk

Pubeieren gjennom 30 år var ikke selv til stede under masseskytingen. Beskrivelser fra hans ansatte, preger ham sterkt.

- Jeg var på ferie i Horten, men fikk en telefon fra en av de ansatte om at det var skyting utenfor puben vår. Jeg hadde to ansatte på jobb, og uteserveringa vår var full av gjester. Mine ansatte fikk folk ned på bakken og etter hvert loset dem inn på puben og i sikkerhet.

- Hvordan beskriver de ansatte hendelsen?

- Det var kaotiske tilstander. Det var egentlig bare flaks at gjerningsmannen ikke rettet automatvåpenet mot Herr Nilsen. Hvis du ser på nabopuben, Per på Hjørnet, så er hele uteserveringen skutt ned.

LEGGES I BAKKEN: Politiet takker de frivillige som bidro under skytingen i Oslo natt til lørdag 25. juni. Vis mer

- Rystet

Tross omfattende materielle skader, har Per på Hjørnet opplyst på Facebook at deres ansatte er i god behold.

- Vi er alle rystet etter nattens masseskyting, men alle våre ansatte er heldigvis i god behold. Våre tanker går til de avdødes familie og venner, heter det i innlegget.

Også London pub opplyser at deres ansatte er trygge og fysisk uskadd.

- Skytingen i natt er helt forferdelig og ren ondskap. Våre tanker går til de døde, skadde og pårørende. Alle ansatte på London er trygge og fysisk uskadd. Ta vare på hverandre i denne tiden, skrev London Pub på Facebook lørdag morgen.

SKYTING UTENFOR LONDON PUB: To er drept og flere skadd etter skyteepisode utenfor utested i Oslo sentrum natt til lørdag 25. juni. Video: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet Vis mer

Stenger

Herr Nilsen-eieren forteller at puben vil holde dørene stengt lørdag.

- Vi stenger i dag på eget initiativ. Jeg kan ikke beordre ansatte på jobb etter en slik hendelse. Vi vil vise solidaritet med naboene våre. Vi har jo holdt sammen i 30 år, og er jo som en liten familie.

- Når planlegger dere for åpning igjen?

- Vi planlegger å åpne stille og rolig i morgen. Vi har mange stamgjester som trolig har behov for å prate. Det blir litt som 22. juli. Vi må ta byen tilbake igjen. Og det kommer vi til å gjøre.

Et steinkast unna Herr Nilsen, ligger puben Eilefs Landhandleri - som også holder dørene stengt lørdag.

- Nattens hendelser er helt grusomme og uforståelige. Etter dialog med politiet og av hensyn til våre gjester og ansatte, holder Eilefs stengt i dag. Våre tanker går til alle berørte. Ta vare på hverandre. Størst av alt er kjærligheten, skriver puben på Facebook.

Avlyst

Oslo Pride har avlyst alle arrangementer i tilknytning Oslo Pride lørdag- Det skjer etter råd og anbefaling fra politiet. Utestedet Elsker, som også ligger nær London pub, hadde opprinnelig planlagt for Pride-arrangement i dag.

Det er nå avlyst.

- Dette skulle være en feiring av Pride og kjærligheten. Så skjer det ufattelige. Heldigvis er ingen av våre ansatte fysisk skadet, men vi har bestemt oss for å avlyse dagens planlagte arrangement, sier Karl Henning Svendsen administrerende direktør i Noho Norway, som eier Elsker, til Dagbladet.

Han forteller at Elsker likevel holder dørene åpne for folk som har behov for eller ønske om å møtes og prate sammen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer