Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stenger E39 i Bergen resten av dagen

Frykter kollaps av vei og mur - har ført til enorme trafikkproblemer med folk gående langs motorveien.

SISTE: Politiet opplyser klokka 14.20 i ei pressemelding at det er gitt klarsignal til at samtlige evakuerte beboere med unntak av de som bor i Sandviksveien 201 kan flytte hjem. Bergen kommune orienterer de evakuerte og skaffer dem transport hjem igjen. E39 ved Sandviken i Bergen vil fremdeles bli holdt stengt resten av dagen.

Det var etter at 750 000 liter vann fosset ut fra en vannledning langs E39 seint tirsdag kveld, at beboerne i området ble evakuert.

E39 SPERRET: Ti boliger er evakuert og E39 mot sentrum i Bergen er sperret etter en vannlekkasje. Video: NRK Vis mer

Kan bli langvarig

Ti hus og til sammen 60 personer ble evakuert fra området på grunn av frykten for at en mur skal rase ut og vil forbli det inntil videre.

- Om de tør å friskmelde dette bare basert på undersøkelser av muren og veien eller om de vil grave opp, er for tidlig å si, sier innsatsleder Ivar Kant.

- Det verste scenarioet er at geologene sier det er for usikkert og at de må grave for å finne svaret. Da vil det være stengt lenge, sier han.

Han sier det er store trafikale utfordringer i hele Bergen, både sør og nord for vestlandshovedstaden.

- Vi har mye ressurser på det og forsøker å plastre der utfordringene blir for store. Han ber publikum være kreative for å finne løsninger og orientere seg om hvor veiene er stengt.

Kaos

E39 ble stengt i nordgående retning mot Åsane, noe som har ført til fullstendig trafikkaos i Bergen onsdag.

KAOS: Slik har det sett ut på flere av Bergens hovedveier onsdag.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KAOS: Slik har det sett ut på flere av Bergens hovedveier onsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

NRKs bilder viser at folk går langs motorveien på grunn av køen.

- Lekkasjen er under kontroll, og Bergen Vann arbeider med å kartlegge omfanget av ledningsbruddet, opplyser Bergen kommune på sine nettsider.

E39 i Sandviken har omtrent 50.000 passeringer daglig. Stengingen av veien får dermed følger for alle som skal til og fra nordlige deler av Bergen. Det er omkjøring via Arna og Hardangervegen. Siden det er dårlig kapasitet på omkjøringsveien, vil også bussene få utfordringer med å komme seg fram, skriver NTB.

ÅSTED: Geoteknikere har undersøkt stedet for vannlekkasjen onsdag formiddag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
ÅSTED: Geoteknikere har undersøkt stedet for vannlekkasjen onsdag formiddag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

Vannledningsbruddet har skjedd ved Sandviken sykehus nord for Bergen sentrum. Ledningsbruddet ble funnet etter omkring to timers leting. Da hadde 750 000 liter vann fosset ut.

Også kollektivselskapet Skyss melder at det vil bli forsinkelser på grunn av stengingen av E39 Åsaneveien. Bussene kan ikke kjøre gjennomgående fra Åsane - Bergen på E39, og Skyss melder om at man må regne med store forsinkelser og misvisende sanntidsprognoser holdeplasser og i appene.

Frustrerte innbyggere

Foreløpig er det ikke mye nødetatene kan gjøre for å forhindre et eventuelt ras.

Ingen personer er meldt skadd eller savnet, ifølge politiet.

- Jeg aner ikke når jeg kommer meg på jobb i dag. Jeg kan ikke huske at det har vært så ille før. Det er jo typisk Bergen at når noe skjer ett sted, så stenger hele byen, sa bergensboer Kristian Husebø til Bergens Tidende da han i morgentimene var på vei til jobb.

Politiet har også oppfordret folk i det aktuelle området til å bli hjemme dersom de har mulighet, for å minske sjansene for kaos.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media