Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ekstremværet «Elsa»

Stenger E6 over Dovrefjell

- Det er klart at dette rammer veldig mange bilister, sier Vegvesenet.

SE NÅ: Ekstremværet skaper problemer over hele Europa. Vis mer

Uvær herjer i både inn- og utland søndag. I Norge har ekstremværet fått navnet «Elsa».

En rekke ferjeavganger har blitt kansellert, fjelloverganger har blitt stengt, tak har falt ned, trær skaper trafikktrøbbel, og tusenvis er uten strøm.

Klokka 16.20 melder politiet at E6 over Dovrefjell stenges.

SISTE: E6 over Dovrefjellet har åpnet, melder politiet i Innlandet klokka 22.39. Det presiseres at veien kan bli stengt igjen på kort varsel.

- Biler som står på fjellet vil bli geleidet ut av entreprenør og politi, skriver Innlandet politidistrikt på Twitter.

- Det er flere biler som har kjørt i grøfta, og politiet vil bistå med å rekvirere bergingsbil.

KAOS: Klokka 16.20 melder politiet at E6 over Dovrefjell stenges. Slik ser det ut der nå. Vis mer

Operasjonsleder Sidsel Svarstad sier til Dagbladet at dårlig sikt er grunnen til at E6 stenges.

- Det står tre biler i forskjellige retninger. Det er fem meter sikt, og vanskelige kjøreforhold på grunn av snø, slaps og sludd, sier Svarstad.

- De ser ikke hvor de skal kjøre. Hvis noen kjører i grøfta, kjører andre i grøfta også. Det er farlig når det er så mye trafikk som nå, legger operasjonslederen til.

I GRØFTA: Flere biler har kjørt i grøfta på Dovrefjell grunnet den dårlige sikten. Slik var utsikten fra en politibil søndag ettermiddag. Foto: Politiet
I GRØFTA: Flere biler har kjørt i grøfta på Dovrefjell grunnet den dårlige sikten. Slik var utsikten fra en politibil søndag ettermiddag. Foto: Politiet Vis mer

Mange rammes

- Det er klart at dette rammer veldig mange bilister som ferdes og bruker E6 som ferdselsåre, sier trafikkoperatør Trude Lindstad i Statens vegvesen.

Lindstad ønsker ikke å anslå hvor mange bilister som er rammet av den stengte fjellovergangen.

- Det var varslet at det skulle bli veldig dårlig vær. Det kan hende mange har reist tidligere enn de pleier, og allerede er hjemme. Likevel er det mange som ferdes på E6 en søndag ettermiddag.

Foreslår omkjøring

Trafikkoperatøren foreslår følgende alternative ferdselsåre:

- Den naturlige omkjøringen er å velge riksvei 3 via Østerdalen. Der har vi en fjellovergang, men der er det betydelig bedre vær enn de andre overgangene. Kvikne ligger ikke så høyt, så det er ikke så utsatt med tanke på været.

Vegvesenet vet foreløpig ikke hvor lenge E6 over Dovrefjell blir stengt.

- Veien var stengt tidligere i dag. Så ble den åpnet, og så gikk den til stenging igjen nå. Det skal jo blåse og snø helt fram til seint i kveld, men det er betydelig mindre vind enn det var tidligere i dag, sier Lindstad.

- Vi håper det letter så vi kan åpne så fort som mulig.