Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stenger fabrikk etter salmonellamistanke

Minst 14 personer på forskjellige steder i landet er smittet av salmonella, trolig i forbindelse med at de har spist en type rucola-salat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mattilsynet har lagt ned midlertidig omsetningsforbud for ferdigsalat av typen Dole Rucola Mix.

Sju av dem som er smittet, har oppgitt å ha spist denne salattypen.

BamaGruppen stengte fredag fabrikken i Lier i Buskerud, der rucola-produktene blir produsert. I tillegg har BamaGruppen gitt beskjed til samtlige butikker om at salget av salaten må stanses umiddelbart, opplyser konsernsjef Rune Flaen i BamaGruppen i en pressemelding.

Norsk Matanalyse skal gjennomgå hele fabrikken, samt analysere fabrikkproduktene for å avdekke om smittekilden finnes der, slik Mattilsynet mistenker. Svaret vil foreligge i løpet av helgen.

Dole Rucola Mix inneholder flere typer salater, deriblant rucola. Matmyndighetene i Sverige meldte fredag om funn av salmonella i rucola-salat som kan spores til en italiensk leverandør. Derfor mener Mattilsynet at denne salaten er den mest sannsynlige årsaken til sykdomstilfellene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media