TYRKIA INVADERER SYRIA

Stenger feltsykehus i leir med norske barn

Organisasjoner frykter for sikkerheten i leirene i Nord-Syria etter Tyrkia-offensiv. Torsdag stenges feltsykehuset i Al Hol-leiren, hvor flere norske statsborgere er.

FRYKTER FOR SIKKERHETEN: Al Hol-leiren i Syria har opplevd en kraftig forverret sikkerhetssituasjon i de siste ukene. Nå frykter organisasjoner at den blir enda verre. (Photo by Delil SOULEIMAN / AFP / NTB Scanpix)
FRYKTER FOR SIKKERHETEN: Al Hol-leiren i Syria har opplevd en kraftig forverret sikkerhetssituasjon i de siste ukene. Nå frykter organisasjoner at den blir enda verre. (Photo by Delil SOULEIMAN / AFP / NTB Scanpix) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går kveld ble det klart at Tyrkia går inn i nord-Syria, etter at amerikanske styrker trakk seg ut fra området.

I området befinner det seg flere norske statsborgere som er internert i leirer i de kurdiskkontrollerte områdene, deriblant Al Hol-leiren.

Den utfordrende sikkerhetssituasjonen gjør at Røde Kors i dag stenger sitt feltssykehus i leiren, hvor flere norske barn og foreldre skal holde til.

- Klinikken er ikke åpnet i dag på grunn av den flytende og usikre sikkerhetssituasjonen. Det blir gjort løpende vurderinger hver dag på om vi kan åpne klinikken igjen, sier Olav A. Saltbones, medierådgiver i Røde Kors, til Dagbladet.

Organisasjonen er bekymret for sikkerheten i området, og sivilbefolkningen.

- Det vi ser er at sivile allerede er rammet, både ved rapporter om at sivile er blitt drept i angrep, og at mange sivile også flykter fra områdene hvor kamphandlingene finner sted. Det er fra før et veldig krevende område å operere i, og nå blir den enda mer krevende, sier utenlandssjef i Røde Kors, Tørris Jæger.

- Bare i Al-Hol er det 68 000 mennesker og 40 000 av dem er barn. Det vi vet er at alle disse barna har opplevd krigen på nært hold. Nå utsettes de for en ny situasjon som er preget av total uforutsigbarhet og usikkerhet, sier Jæger til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer