Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Stenger fødeavdeling etter reise i Østerrike

En av to fødeavdelinger ved Stavanger universitetssykehus er stengt, etter at en ansatt testet positivt på coronaviruset.

ANSATT SMITTET: En medarbeider på fødeavdelingen ved Stavanger universitetssykehus er coronasmittet. Smitten ble påvist etter at medarbeideren kom hjem fra en reise i Østerrike.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
ANSATT SMITTET: En medarbeider på fødeavdelingen ved Stavanger universitetssykehus er coronasmittet. Smitten ble påvist etter at medarbeideren kom hjem fra en reise i Østerrike. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

En medarbeider på fødeavdelingen ved Stavanger universitetssykehus er coronasmittet, opplyste sykehuset på en pressekonferanse i kveld.

Smitten ble påvist etter at medarbeideren kom hjem fra en reise.

- Vedkommende var en del av et reisefølge på seks, hvor fem har et ansattforhold til sykehuset. De har ikke brutt retningslinjene for helsepersonell, sier administrerende direktør Inger Cathrine Bryne på en pressekonferanse søndag kveld.

Den ansatte har vært på jobb i to dager etter hjemkomst fra en privat ferietur til Østerrike, skriver Stavanger Aftenblad.

- Medarbeideren har vært på jobb to dager etter at reisen var avslutta, bekrefter Bryne.

Stengt fødeavdeling

Hun forteller at fødeavdelingen som vedkommende jobbet på er stengt.

- Vi har to fødeavdelinger. Den avdelingen vedkommende har vært på, blir stengt, og vi bruker kun den andre, sier Bryne.

Karantene

Hun forteller at den ansatte, som har fått påvist smitte, har vært i nærkontakt med 25 andre medarbeidere på jobb.

NYE SMITTEDE: 22 nye smittede i Norge søndag, der flere kommer fra skiferie i Østerrike. Video: Christian Wehus / Dagbladet TV Vis mer

Det pågår et omfattende arbeid for å kartlegge vedkommendes bevegelser. Sykehuset har nå rundt 50 medarbeidere i karantene.

De andre i reisefølget blir også testet.

Sykehus-smitte

Dette er det tredje sykehuset der ansatte er coronasmittet. Oslo universitetssykehus (OUS) har opplyst at totalt fem ansatte ved øyeavdelingen er smittet. Dette har ført til karantene for flere hundre andre ansatte.

Tidligere søndag kom meldingen om at en ansatt ved Sunnaas sykehus er bekreftet smittet.

Åtte pasienter og 42 ansatte ved Sunnaas sykehus er i karantene etter å ha vært i kontakt med vedkommende.

Smittede nordmenn

169 personer har testet positivt på det nye coronaviruset.

En av dem er 56 år gamle Trude Ravndal fra Sandnes, som testet positivt på viruset torsdag denne uka.

I løpet av det siste døgnet har 22 nordmenn fått påvist smitte.

Hele Norges coronakart