Kongsvinger

Stenger frivillighetsbutikk: - Utsatt for hærverk

Initiativtakerne stenger butikken Nødhjelp til Ukraina i Kongsvinger etter det de beskriver som truende hendelser.

BISTAND: Ukrainske flyktninger kan få gratis klær, og annet utstyr som er nødvendig i et hjem i butikken. Foto: Privat
BISTAND: Ukrainske flyktninger kan få gratis klær, og annet utstyr som er nødvendig i et hjem i butikken. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hjelpeorganisasjonen Nødhjelp til Ukraina i Kongsvinger har besluttet å stenge butikken etter det initiativtakerne beskriver som ubehagelige hendelser og trusler.

De forteller at de har fått besøk av aggressive og utagerende personer, som skal ha kommet med rasistiske uttalelser.

- Vi har dessverre fått besøk i butikken av folk som har blitt utagerende, aggressive og kommet med rasistiske ytringer rettet mot oss frivillige, skriver initiativtakerne Frida og Lena Lundberg i en uttalelse til Dagbladet.

Lokalavisa Glåmdalen omtalte saken først.

- Uhyggelig vending

De har nå kontaktet politiet etter en spesielt ekkel hendelse ved lokalene deres onsdag.

- I går kveld eskalerte det hele med at noen skrev på butikkens vindu med sprittusj. Det var blant annet skrevet en link til en russisk nettside hvor man beskylder den ukrainske regjeringen for å være del av et satanisk pedofilt nettverk, uttaler de.

UBEHAGELIG: En av initativtakerene av butikken, Frida Maria Lundberg, beskriver hendelsene som truende. Foto: Privat
UBEHAGELIG: En av initativtakerene av butikken, Frida Maria Lundberg, beskriver hendelsene som truende. Foto: Privat Vis mer

Tusjingen er gjort like over et informasjonsskilt på ukrainsk på butikkens glassfasade.

- Vi føler at dette har tatt en uhyggelig vending. Det som er skrevet virker til å være rettet direkte mot oss og ukrainske mennesker.

Stenger dørene

Det sier at hærverkshendelsen vil bli anmeldt til politiet.

- Vi valgte i går å stenge butikken med tanke på vår egen og kundenes sikkerhet da dette for oss oppfattes som både ubehagelig og truende, uttaler de.

UBEHAGELIG: I samråd med Frida Maria lundberg, har også Lena Lundberg besluttet å stenge butikken inntil videre. Foto: privat
UBEHAGELIG: I samråd med Frida Maria lundberg, har også Lena Lundberg besluttet å stenge butikken inntil videre. Foto: privat Vis mer

Organisasjonen ble opprettet i starten av krigen i Ukraina, og har etter hvert åpnet butikken i Kongsvinger. I butikken kan ukrainske flyktninger få varer donert fra andre, som klær og annet utstyr som trengs for å starte et hjem.

Dagbladet har vært i kontakt med politiet i Innlandet, som ikke har mottatt en anmeldelse.

De bekrefter å ha vært i kontakt med initiativtakerne om saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer