STENGER: For å møte ønsket om å stå parkert nærmest mulig Oslo tinghus og de utendørs TV-plattformene som planlegges for direkte rapportering, kommentering og intervjuer, legges det opp til at gatene rundt tinghuset sperres for biltrafikk, ifølge en orientering Norsk Redaktørforening har sendt ut til sine medlemmer. Foto: Per Flåthe
STENGER: For å møte ønsket om å stå parkert nærmest mulig Oslo tinghus og de utendørs TV-plattformene som planlegges for direkte rapportering, kommentering og intervjuer, legges det opp til at gatene rundt tinghuset sperres for biltrafikk, ifølge en orientering Norsk Redaktørforening har sendt ut til sine medlemmer. Foto: Per FlåtheVis mer

Stenger gater i Oslo under terrorrettssaken

Gir plass til busser fra internasjonale TV-stasjoner som vil overføre direkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

140 redaksjoner har så langt meldt sin interesse for å følge rettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett. Saken starter 16. april og er ventet å vare i ti uker.

85 av redaksjonene er utenlandske - 55 er norske. Fra de mange TV-stasjonene som har meldt sin interesse, meldes det at et 20-talls mediebusser vil komme.

For å møte ønsket om å stå parkert nærmest mulig Oslo tinghus og de utendørs TV-plattformene som planlegges for direkte rapportering, kommentering og intervjuer, legges det opp til at gatene rundt tinghuset sperres for biltrafikk, ifølge en orientering Norsk Redaktørforening har sendt ut til sine medlemmer.

Null nord for Trondheim Totalt er det så langt innmeldt rundt 660 mediefolk som vil følge saken. Men flere av de større norske mediene har ennå ikke meldt sin interesse. Ingen medier nord for Trondheim har så langt sagt fra at de vil dekke terrorrettssaken.

Litt over halvparten av de innmeldte mediefolkene, omkring 340, er journalister og kommentatorer. Videre er det ventet rundt 160 fotografer, om lag 90 teknikere og omkring 20 avistegnere.

Inne i hovedsalen vil det bli plass til 100 journalister. I tillegg skal salen som nå er under ombygging ta imot rundt 100 pårørende, i tillegg til dommerne og sakens aktører.

De øvrige journalistene vil følge saken i et pressesenter med overføring av lyd og bilde i Oslo tinghus og på Hotel Bristol på den andre siden av gata.

Kan bli utvidet Ifølge VG Nett kan rettssaken mot Anders Behring Breivik bli utvidet med én uke fordi det er varslet et større antall vitner enn det som var beregnet da saken ble forhåndsberammet.

Det er beregnet at den tiltalte får en uke til å forklare seg om drapene 22. juli, mens bevisførselen rundt hvert enkelt drap samlet vil strekke seg over tre uker.

På grunn av de sterke følelsene knyttet til saken planlegger påtalemyndigheten å bruke en dukke, 3D-grafikk på en dataskjerm eller illustrasjoner på papir for å illustrere skuddskadene på Utøya-ofrene, fremfor å vise bilder fra obduksjonene.

(NTB)