Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oppblomstring av coronaviruset:

Stenger grense i Australia

Den australske delstaten New South Wales stenger grensa til nabostaten Victoria som følge av coronautbruddet i Melbourne.

ØKER: Coronaviruset raser i Melbourne i Australia. Vis mer

Fra og med onsdag er det ikke tillatt å ferdes mellom de to mest folkerike delstatene i Australia. Dette skal være en beslutning som er tatt av delstatsministerne i Victoria og New South Wales sammen med statsminister Scott Morrison.

Tidligere har det vært enighet om at det har vært unødvendig å stenge grensen mellom de to delstatene, men de siste to ukene har 95 % av landets smittetilfeller funnet sted i Victoria. Det er usikkert når grensen mellom de to delstatene vil åpne opp igjen.

Delstatsminister Daniel Andrews i Victoria sier at 53 av de 127 nye tilfellene søndag var blant de 3000 menneskene som har måttet holde seg inne i sine leiligheter i et boligkompleks med ni boligblokker som er avsperret av politiet.

Dette skjer bare en måned etter at delstaten rapporterte om at de var nær å ha viruset under kontroll, etter at det ikke hadde blitt registrert noen smittetilfeller på to dager i Victoria. Det skriver BBC.

Ber om pause

Mot slutten av juni kom nyheten om at det australske forsvaret sendte inn 1000 soldater til Melbourne for å tøyle smittespredningen i Melbourne. I går ba det australske medisinske forbundet om en pause i lettelser av coronatiltakene i landet.

- AMA ber i dag om en midlertidig pause i lettelsene av covid-19-restriksjonene i alle stater og territorier fram til det er klare tegn og bevis på at økningene av nye tilfeller i Melbournes «hotspots» er under kontroll, heter det i en pressemelding fra forbundet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!