Oppblomstring av coronaviruset:

Stenger grense i Australia

Den australske delstaten New South Wales stenger grensa til nabostaten Victoria som følge av coronautbruddet i Melbourne.

ØKER: Coronaviruset raser i Melbourne i Australia. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Fullvaksinerte: 65.95% Første dose: 75.40%

Fra og med onsdag er det ikke tillatt å ferdes mellom de to mest folkerike delstatene i Australia. Dette skal være en beslutning som er tatt av delstatsministerne i Victoria og New South Wales sammen med statsminister Scott Morrison.

Tidligere har det vært enighet om at det har vært unødvendig å stenge grensen mellom de to delstatene, men de siste to ukene har 95 % av landets smittetilfeller funnet sted i Victoria. Det er usikkert når grensen mellom de to delstatene vil åpne opp igjen.

Delstatsminister Daniel Andrews i Victoria sier at 53 av de 127 nye tilfellene søndag var blant de 3000 menneskene som har måttet holde seg inne i sine leiligheter i et boligkompleks med ni boligblokker som er avsperret av politiet.

Dette skjer bare en måned etter at delstaten rapporterte om at de var nær å ha viruset under kontroll, etter at det ikke hadde blitt registrert noen smittetilfeller på to dager i Victoria. Det skriver BBC.

Ber om pause

Mot slutten av juni kom nyheten om at det australske forsvaret sendte inn 1000 soldater til Melbourne for å tøyle smittespredningen i Melbourne. I går ba det australske medisinske forbundet om en pause i lettelser av coronatiltakene i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer