Stenger grensen

MAKATI CITY (Dagbladet): I går stengte filippinske myndigheter grensene i jakten på den antatte jordaneren som er mistenkt for å ha myrdet Christian Fredrik Harper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Manila er overbevist om at personer i byens kriminelle prostitusjonsmiljø står bak drapet.

- Dessverre var vårt søk i billedarkivet til immigrasjonsmyndighetene negativt. Ingen av bildene av de som har oppholdstillatelse på øya, likner på den etterlyste mannen, sier sjefsetterforsker Carmelito M. Valiente.

I går fikk politimyndighetene på Manila internasjonale flyplass et foto fra Dagbladet av den etterlyste mannen. Samtlige utlendinger som reiser ut fra flyplassen, vil bli sjekket mot bildet av den ettersøkte morderen.

Dopet og drept

Den endelige obduksjonsrapporten er ennå ikke klar. Likevel bekreftet etterforskerne overfor Dagbladet i natt at de tror nordmannen ble dopet, før han ble bundet på bein og armer og slått i hjel med en stump gjenstand.

- Videoen fra overvåkingskameraene viser at den 30 år gamle norske sivilingeniøren pratet med en om lag 50-årig filippinsk kvinne i heisen, bare noen minutter før han gikk inn på rommet sitt. Vi gjennomsøker nå prostitusjonsmiljøet i Manila for å finne kvinnen, sier Carmelito M. Valiente.

Politiet setter den ukjente kvinnen i forbindelse med den yngre kvinnen som er videofilmet når hun går inn og ut av rommet til Christian Fredrik Harper samme natt som nordmannen ble myrdet.

Snart tatt

Selv om det i dag har gått en uke siden nordmannen ble funnet myrdet på luksushotellet Shangri-La, er kriminalpolitiet sikre på at det bare er et spørsmål om tid før morderen blir tatt.

- Alle involverte myndigheter på Filippinene er nå varslet. Om vi så bare ser skyggen av ham, vil han bli arrestert. Han skal dø på Filippinene, sier sjefsetterforsker Carmelito M. Valiente.