MUNNBIND:  Turister med munnbind i Sør-Koreas hovedstad for å beskytte seg mot det dødelige lungeviruset  Middle East Respiratory Syndrome (MERS). Foto: Kim Hong-Ji, Reuters/NTB Scanpix.
MUNNBIND: Turister med munnbind i Sør-Koreas hovedstad for å beskytte seg mot det dødelige lungeviruset Middle East Respiratory Syndrome (MERS). Foto: Kim Hong-Ji, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

Stenger hundrevis av skoler i frykt for nytt dødsvirus

Smitten kom fra kameler - samme som tok 400 menneskeliv i 2012.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 200 barneskoler i Sør-Korea stengte onsdag på grunn av et utbrudd av det dødelig e mers-viruset

Om lag 30 personer er så langt registrert smittet av det farlige viruset, mens to er døde.

Utbruddet har skapt frykt i landet, og myndighetene har valgt å stenge mange skoler i et forsøk på å hindre videre spredning.

Natt til onsdag ble ytterligere fem nye smittetilfeller registrert.

Det gjør at mers-utbruddet i Sør-Korea er det nest største i sitt slag etter utbruddet i Midtøsten der over 400 er døde siden smitten brøt ut i 2012.

Mers-viruset forårsaker lungebetennelse og akutt lungesviktsyndrom (ards). Det finnes ingen kur eller vaksine mot viruset.

Ikke i Norge
Folkehelseinstituttet opplyser på sine hjemmesider at det dødelige lungeviruset første gang ble oppdaget på et laboratorium i Nederland i september 2012 under obduksjon av en person som døde i Saudi-Arabia.

Det er ennå ikke utviklet medisiner.

Mers, som gir tilsvarende symptomer som Sars, er blant smittevirus som Verdens Helseorganisasjon frykter aller mest - det vil si smitte fra dyr til mennesker.

Sars-epidemien startet i 2002 i Kina.

Forskere tror at den første smitten til mennesker har kommet fra dromedarer eller kameler.

(NTB-AFP/Dagbladet).