California

Stenger igjen: -Nødsituasjon

Størsteparten av California og om lag 33 millioner av delstatens innbyggere må belage seg på en ny runde med nedstenging som følge av panemien.

TESTING: Biler i kø for å gjennomføre coronatester ved Dogder Stadium i Los Angeles. Foto: Apu GOMES / AFP
TESTING: Biler i kø for å gjennomføre coronatester ved Dogder Stadium i Los Angeles. Foto: Apu GOMES / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Innbyggerne i Sør-California og San Joaquin Valley får beskjed om å holde seg hjemme etter at kapasiteten for intensivbehandling i områdene nærmer seg sprengt. Områdene har nå mindre enn 15 prosent av sengeplassene tilgjengelig, melder CNN. Tiltaket gjøres for å forsøke å få kontroll på det dramatisk voksende antallet innleggelse for corona.

Pålegget omfatter om lag 27 millioner mennesker i byer som Los Angeles og San Diego og trer i kraft ved midnatt natt til mandag lokal tid.

- Nødsituasjon

- Risikoen for å få covid i lokalsamfunnet er høyere nå enn den noen gang har vært, sier den medisinske direktøren for San Diego County, Eric McDonald på en pressekonferanse lørdag, ifølge AP.

Beskjeden kommer etter at San Francisco-området kom med en liknende beskjed til sine 6 millioner innbyggere fredag. Også dette trer i kraft søndag.

- Vi tror ikke vi kan vente på at delstatens nye restriksjoner skal tre i kraft. Dette er en nødsituasjon, sier Chris Farnitano, hos helsemyndighetene i Contra Costa utenfor San Francisco, ifølge nyhetsbyrået.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer