LANGE KØER: Det har vært lange køer i passkontrollen på Gardermoen i sommer. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
LANGE KØER: Det har vært lange køer i passkontrollen på Gardermoen i sommer. Foto: Arne V. Hoem / DagbladetVis mer

Grensekontrollen på Gardermoen holdes åpen

Stenger ikke grensekontrollen

Har konkludert etter oppvaskmøte

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter møte mellom vernetjenesten og ledelsen i Øst politidistrikt har vernetjenesten opplyst at de likevel ikke vil stenge grensekontrollen ved Oslo lufthavn som varslet, opplyser politiet i en pressemelding.

I går varslet Audun Martinsen, hovedvernombudet ved passkontrollen ved Gardermoen, at de ville stenge hele passkontrollen midlertidig fordi han mener arbeidssituasjonen nå er farlig for kontrollørene.

- Vi har sendt varsel om stansing, fordi vi nå vurderer at de ansattes helsesituasjon nå er så prekær på grunn av stress og overbelastning, at vi mener arbeidsmiljølovens § 6-3 om verneombudets rett til å stanse farlig arbeid kommer til anvendelse, sa Martinsen til Dagbladet.

Men i et møte torsdag kom altså vernetjenesten og ledelsen i Øst politidistrikt til enighet.

Den nye avtalen innebærer blant annet at de ansatte i grensekontrollen får pause hver time i perioder med mye trafikk.

For å øke bemanningen på Gardermoen har politimester Steven Hasseldal planer om å tilføre ni stillinger fra Moss lufthavn Rygge fra 1. november.

Har tillit til ledelsen

- Vi har i samarbeid kommet frem til løsninger som vil hjelpe våre medarbeidere på kort sikt og vi har tillit til at ledelsen sørger for godt arbeidsvilkår for våre ansatte i tiden fremover, sier Audun Martinsen, hovedverneombud Romerike i pressemeldingen.

Der understreker også Hasseldal at han er fornøyd.

- Som ansvarlig for polititjenesten ved Oslo lufthavn er jeg som politimester i Øst, glad for at vi sammen har blitt enige om disse tiltakene slik at de ansatte føler seg godt ivaretatt og vi slipper å stenge grensekontrollen med de konsekvenser det ville ha gitt for de reisende og Oslo lufthavn for øvrig, sier Hasseldal.