Stenger Korketrekkeren

- Det er ikke trygt å ake, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet stengte søndag kveld Korketrekkeren i Oslo etter flere stygge fall og ulykker i den populære akebakken i helgen.

Alvorlige hodeskader

Lørdag kveld fikk en 23 år gammel kvinne fra Tyskland alvorlige hodeskader i en ulykke i Korketrekkeren. Kvinnen falt av kjelken og ble påkjørt av en venninne som kom kjørende på kjelken bak henne. Også en av polititjenestemennene som ble kalt ut til stedet måtte fraktes til sykehus etter et fall. Han fikk skulderen ut av ledd, men ble ikke alvorlig skadd.

Skadet beinet

Søndag klokka 16.24 fikk politiet igjen beskjed om en alvorlig ulykke i akebakken i Holmenkollen. Denne gangen var det en 22 år gammel mann som hadde kjørt rett i en stolpe og skadet det ene beinet.

- Politiet og ambulansepersonell tok seg ned til stedet fra toppen, fikk lagt mannen på båre og brakt ham ned til bunnen av bakken. Han har trolig brukket beinet, sier operasjonsleder Even Jørstad ved Oslo politidistrikt til NTB.

Sperrer Korketrekkeren

På bakgrunn av observasjoner gjort i bakken besluttet politiet å sperre Korketrekkeren for videre aking.

FLERE SKADD: Flere personer, blant andre en politimann, ble skadd i Korketrekkeren i helgen. Foto: Scanpix
FLERE SKADD: Flere personer, blant andre en politimann, ble skadd i Korketrekkeren i helgen. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er ikke trygt å ake slik det er der nå. Stolpen 22-åringen traff, var ikke polstret, og det er dessuten usedvanlig glatt og usikkert i bakken, sier Jørstad.

Det er ifølge politiet nå opptil eieren, Oslo kommune, å befare akebakken og sikre den før den eventuelt blir gjenåpnet. (©NTB)