Stenger ned England

Pandemien når nye høyder i Storbritannia. Lørdag annonserte statsminister Boris Johnson en ny lockdown.

STENGER: Boris Johnson informerer som strenge tiltak mot coronaviruet i England. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag presenterte BBC dokumenter som viser at smittekurven i Storbritannia nå er verre enn helsemyndighetenes «worst case scenario».

Lørdag passerte Storbritannia over en million registrerte smittetilfeller. De siste ukene har kurven økt betydelig. Lørdag kveld talte statsminister Boris Johnson til nasjonen.

England stenger fra torsdag ned i en måned. Det betyr at puber, treningssentre, frisører og enkelte butikker stenger. Skoler og dagligvarebutikker vil fortsette å være åpent. Johnson ba i tillegg folk om å holde seg hjemme.

- Jeg vil takke alle de mange millioner menneskene som har holdt ut med restriksjoner. Vi har sett at vi må være ydmyke i møte med naturen, og i dette landet, sprer viruset seg raskere enn det vi satte som worst case scenari. Om vi ikke tar grep, kan vi få flere tusen dødsfall daglig, sier Johnson.

Dette skal opp i parlamentet i starten av neste uke.

- Disse vil slutte 2. desember, da vi vil prøve å lette på restriksjonene. Jula vil bli annerledes, kanskje veldig annerledes. Men jeg tror at om vi tar disse drastiske grepene, kan vi kanskje hjelpe landets familier å være sammen.

Også Johnsons ledende medisinske og vitenskapelige rådgivere, professor Chris Whitty og sir Patrick Vallance, var til stede i Downing Street lørdag kveld.

De to siste understreker på pressekonferansen at smittesituasjonen er alvorlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer