Østerrike:

Stenger ned i ti dager

På grunn av en eksplosjon av coronatilfeller og over hundre nye coronadødsfall de siste dagene stenger landet ned igjen.

EKSPLOSJON: Østerrike har til nå registrert over en million coronatilfeller i løpet av pandemien. Foto: Shutterstock
EKSPLOSJON: Østerrike har til nå registrert over en million coronatilfeller i løpet av pandemien. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Ifølge den Østerrike Avisa Kronen skal regjeringen i Østerrike i dag holdt en pressekonferanse etter en dramatisk økning i smittetilfeller og coronadødsfall. På pressekonferansen skal regjeringen ha vedtatt en ti dager lang nedstenging av hele landet.

Med det blir landet det første i Europa som innfører en ny nedstenging.

Tidligere i uka skal det ha blitt vedtatt at de to delstatene Salzburg og Oberösterreich måtte stenge ned grunnet høyt smittetrykk. Nå må imidlertid hele landet stenge ned.

Til nå har det blitt registrert over en million coronatilfeller i landet. I tillegg nærmer landet seg 12 000 dødsfall knyttet til viruset.

De siste ukene har smitten økt kraftig i store deler av Europa. WHOs Europasjef Hans Kluge sa på en pressekonferanse i starten av november at Europa igjen er episenteret av pandemien.

64.8 prosent av befolkningen i Østerrike skal være fullvaksinert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer