Coronaviruset:

Stenger ned Tyskland: - Verre enn noensinne

Tysklands statsminister Angela Merkel stenger skoler og butikker til utpå nyåret.

SMITTEN EKSPLODERER: Tyskland har svært høye smittetall og stenger derfor ned landet til langt ut i januar. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smittespredningen skyter fart i Tyskland, og statsminister Angela Merkel har fått delstatene med på å stenge skoler og butikker fra 16. desember, ifølge Bild. Det blir også forbudt å drikke alkohol på offentlige plasser.

Ifølge Bilds kilder vil nedstengningen gjelde til 10. januar, og 5. januar skal det holdes et nytt møte for å vurdere en eventuell forlenging utover dette.

Tyskland har hatt svært høyt smittetrykk den siste tiden, med over 20 000 nye tilfeller daglig. Fredag ble det meldt om 29 875 nye tilfeller, flere enn noensinne, skriver NTB.

Merkel sier at coronareglene i landet ikke har bidratt til å senke smittetrykket som ønsket, og at det derfor er nødvendig med enda strengere regler for å minske kontakten melom mennesker.

- Verre enn noensinne

Matbutikker og apotek får holde åpent, men andre butikker må ifølge forslaget stenge. Det oppfordres også til bruk av hjemmekontor.

Markus Söder, som er regjeringssjef i Bayern, støtter forslaget om strengere tiltak for å bremse spredningen av coronavirus.

- Tallene er verre enn noensinne, sa han til avisa Welt am Sonntag i forkant at beslutningen om nedstengingen ble kjent.

Gatene i Munchen er tomme. Foto: AP
Gatene i Munchen er tomme. Foto: AP Vis mer

Spres raskes

Enkelte delstater har alt skjerpet tiltakene, blant dem Baden-Württemberg som har varslet delvis portforbud fra neste uke.

Sachsen, der smitten nå sprer seg raskes, vil fra mandag og til 10. januar holde skoler og de fleste butikker stengt, ifølge NTB. Det planlegges også portforbud mellom klokka 22 og 6.

Thüringen pålegger også butikker å holde stengt fra mandag av, og flere andre delstater vurderer tilsvarende tiltak.

Drøyt 1,3 millioner tyskere har til nå testet positivt for coronavirus, og over 22 000 er døde. Det tilsvarer 26 coronadødsfall per 100 000 innbyggere, mens Norge til sammenligning har sju.

(NTB/Dagbladet)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer