Stenger Norges ambassade av sikkerhetshensyn

Den norske ambassaden i Pakistan stengt i minst to dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Den norske ambassaden i Pakistan er stengt i minst to dager av sikkerhetsgrunner. Beslutningen ble tatt i går kveld.

Etter det Dagbladet får opplyst dreier det seg trolig om konkrete trusler mot Norge eller ambassaden, og ikke bare at sikkerhetssituasjonen generelt har blitt forverrret i forhold til vestlige ambassader.

- På grunn av utviklingen i det generelle sikkerhetsbildet og den totale trusselvurderingen har Utenriksdepartementet besluttet å stenge ambassaden i Islamabad torsdag og fredag, sier underdirektør Ragnhild Imerslund ved kommunikasjonsenheten i UD til Dagbladet.

Hun ville i formiddag ikke gi noen ytterligere opplysninger om bakgrunnen for stengingen.

Imerslund opplyser at hun ikke kjenner til om det er aktuelt å holde ambassaden stengt også etter helga.

Rundt 4000 amerikanske soldater og 650 afghanske soldater iverksatte tidlig torsdag en massiv offensiv mot Taliban i Helmand-provinsen i det sørlige Afghanistan. Sikkerhetssituasjonen i Pakistan henger nøye sammen med utviklingen i Afghanistan.

I forrige uke ble det kjent at pakistansk sikkerhetstjeneste i mai pågrep en mann som senere opplyste i avhør at han hadde planer om å sprenge ambassaden til fem vestlige land. Norges og Sveriges skal ha vært blant dem. To tonn sprengstoff ble beslaglagt, og totalt har 25 personer blitt pågrepet i sakskomplekset, ifølge NTB.

Ifølge Aftonbladet hevdet svensk UD at terrorplanen var knyttet til de interne urolighetene i Pakistan, mens andre av avisas kilder opplyste at det i virkeligheten dreide seg om Sveriges nærvær i Afghanistan.

Det er ikke kjent om denne saken har sammenheng med den ferske trusselvurderingen ved den norske ambassaden eller om situasjonen på annen måte er knyttet til norsk deltagelse i Afghanistan.

Dagbladet.no kommer med mer.