INSPEKSJON: Befaring på Godlia skole i Oslo i dag. Roger Ekelund fra ISS Vaktmester Kompaniet sjekker snømengdene på taket av Godlia skole. Vaktmester og hovedverneombud Jarle Sand (helt blå klær) i bakgrunnen. Skolen er ikke blant de fem som nå er stengt. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
INSPEKSJON: Befaring på Godlia skole i Oslo i dag. Roger Ekelund fra ISS Vaktmester Kompaniet sjekker snømengdene på taket av Godlia skole. Vaktmester og hovedverneombud Jarle Sand (helt blå klær) i bakgrunnen. Skolen er ikke blant de fem som nå er stengt. Foto: Nina Hansen/DagbladetVis mer

Stenger rasutsatte Oslo-skoler

Fem skoler og en idrettshall spesielt utsatt for tung snø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oslo kommune stenger fem skoler og en idrettshall på grunn av tung snø og frykt for takras, istapper og flere takkollapser slik den som skjedde ved Haugerud Skole i går.

Etter uhellet på Haugerud skole i går, ble fem skoler og Haugerud idrettshall helt eller delvis stengt i dag. Stengingen baserer seg på at Undervisningsbygg vil være føre var og at det er meldt mer snø fremover. Måking foregår nå fortløpende, og alle byggene åpnes igjen torsdag, skriver kommunen i en pressemelding.

De fem skolene, som nå er helt eller delvis stengt, er Ellingsrudåsen, Ellingsrud, Gran, Hellerud og Trosterud.

Det er 22 år siden det falt så mye snø på Østlandet som i år. Det har medført at Undervisningsbygg startet måking av skoletak i januar og fulgte opp i februar — spesielt i vinterferien, skriver kommunen.

Undervisningsbygg opplyser at de har gjennomgått listen over 177 skoler for å prioritere hvilke skoler som skal måkes først. Kommunen understreker at alle nye tak bygget etter 1987 er dimensjonert til å tåle en belastning på inntil 350 kilo per kvadratmeter.

- Mange skoler har dessuten skråtak som gjør måking overflødig. Det gjelder særlig skoler oppført for 100 år siden. Derimot har Undervisningsbygg hatt spesiell fokus på skoler som er bygget på 60- og 70-tallet med flate tak. Dette fordi det her samler seg mye snø som takene ikke er konstruert for, skriver undervisningsbygg i pressemeldingen.