Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stenger seks strender

Strender i Australia usikre for publikum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: Voldsomt raseopprør i Sydney .

(Dagbladet.no): Politiet i Australia stenger av seks populære strender for helgen, etter at det ble avslørt at bevæpnede bråkmakere planla angrep mot strendene, melder The Courier-Mail .

Politimester Ken Moroney advarer folk mot å oppsøke strendene Cronulla, Maroubra og Bondi i Sydney, stranda Terrigal på sentralkysten og Nobbys Beach i Newcastle og strender i Wollongong.

Mottok trusler

Det ble bestemt at strendene skulle stenges etter at politiet hadde mottatt troverdige trusler om raseopptøyer i områdene, og etter at grupper hadde hamstret pistoler og andre våpen til bruk i helgen.

- Dette er spesielle forholdsregler i spesielle tider, sier Ken Moroney.

De som ignorerer politiets råd, vil bli vist bort samtidig som bilene deres vil bli undersøkt.

500 ekstra politifolk er satt til å patruljere på strendene lørdag. Det totale antallet politifolk i området er nå oppe i 2000.


Kampen fortsetter

- Kampen mot rasismen vil bli lang. Politiet har fortalt meg at det er troverdige trusler om at mange mennesker ønsker å møtes på strandområdene for å lage opprør, sier politisk leder Morris Iemma i New South Wales.

Iemma tror ikke dette er en kamp som blir vunnet på kort tid.

- Det som har skjedd, er at en haug av kriminelle har erklært krig mot vårt samfunn. Vår bestemmelse er absolutt for å sikre at pøbler og kriminelle blir møtt med motstand fra loven, sier han.

OPPTØYER: En mann prøver å slå politiet med en ølflaske. Bildet er fra raseopptøyene på Cronulla Beach i Sydney søndag 11. desember.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!