Stenger Skipagurra camping

Kommunestyret i Tana har vedtatt å stenge den omstridte campingplassen. - Det handler om smittevern, sier kommunelegen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene har lenge jobbet med å få has på campingplassen, som i flere år har blitt knyttet til prostitusjon. Den store trafikken har skapt vonde sår i bygda, og mange sambygdinger har gått grundig lei.

Og i går så kommunestyret stopp. Med smittevernloven i hånd gikk et enstemmig kommunestyre inn for å stenge Skipagurra. For godt, håper kommunelege Sigrun Windterfeldt ifølge avisa Finnmarken.

- Vi har hatt flere tilfeller at kjønnssykdommer som kan spores tilbake til virksomheten i Skipagurra, sa hun til kommunestyret før vedtaket.

- Bare ett tilfelle av multiresistent tuberkulose eller hiv ville være en tragedie for Tana-samfunnet, mente kommunelegen.

I slutten av november ble fire personer i Tana siktet for brudd på den såkalte hallikparagrafen. En av de siktede er Frank Sandberg, mangeårig innehaver av campingplassen i Skipagurra. De fire ble også siktet for smugling og illegalt videresalg av alkohol og sigaretter.

Vurderer søksmål

Advokat Birger H. Vandvik, som representerer eieren av campingplassen i Skipagurra, mener han blir motarbeidet av kommunen.

- I sommer ble campingplassen pusset opp for over 100.000 kroner etter krav fra kommunen. Og når dette er ryddet av veien, kommer kommunen med noe nytt, sier Vandvik til Nettavisen. Han vurderer å påklage vedtaket, og sier videre at hans klient stiller seg uforstående til at det drives prostitusjon på stedet.

Ifølge Finnmarken ble faren for et motsøksmål drøftet på kommunestyret i går. Og de folkevalgte tar sjansen, ifølge Finnmarken.

- Jeg vil i hvertfall ikke ta sjansen på at vi skal oppleve at disse farlige sykdommene skal ramme samfunnet vårt, sa Høyres Tove Kollstrøm.

Eieren av campingplassen, Reidar Pedersen, sier til NRK at horekunder nå reiser til Murmansk.

- Den første bussen har allerede vært i Murmansk, og i romjula blir det satt opp en buss fra Berlevåg og to busser fra Varangerbotn, sier Pedersen.

FRYKTER SMITTE: Kommunestyret dro fram smittevernloven for å få stengt Skipagurra camping. Eieren vurderer søksmål.