Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stenger skole etter alvorlig trussel

Trusselbrev har skremt skoleledelsen til å stenge i to dager. Politiet jakter nå på opphavet.

TRUET: Søfteland skule i Os kommune i Hordaland holdes stengt i to dager på grunn av en alvorlig trussel. Foto: Os kommune
TRUET: Søfteland skule i Os kommune i Hordaland holdes stengt i to dager på grunn av en alvorlig trussel. Foto: Os kommune Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Lensmannen i Os har sammen med skole- og kommuneledelsen valgt å stenge Søfteland skule med umiddelbar virkning på grunn av en konkret trussel.

Stengningen er et ledd i tiltak som nå iverksettes for å ivareta sikkerheten til lærere og elever ved skolen. Skolen vil holde stengt frem til neste uke mens politiet etterforsker trusselen. Men hva som har skremt kommuneledelsen til å gå til dette drastiske skrittet vil ingen ut med.

Alvorlig trussel
- Det jeg kan bekrefte er at det er en trusselsituasjon mot Søfteland skule. Vi har i samråd med skolen og kommunen iverksatt tiltak for å ivareta sikkerheten til lærere og elever. Dette innebærer at skolen holdes stengt i morgen og på fredag. Vi har igangsatt full etterforskning og jakter nå på gjerningspersoner som kan stå bak trusselen. Men vi vil ikke gi noen kommentarer utover det. Vi har valgt å ikke si mer om hva trusselen består av, sier lensmann Rasmus Dalen til Dagbladet.

Han vil heller ikke si når, hvor, og hvem som mottok trusselen, eller om den er rettet mot skolen, ansatte, elever spesielt.

Søfteland skule ligger sentralt på Søfteland, et lite tettsted i Os kommune to mil utenfor Bergen. Selve skolen er en kombinert barne- og ungdomsskole med omlag 300 elever og 45 lærere og ansatte.

Trusselbrev
Rektor Kåre Lutro ønsker ikke å uttale seg om saken, og henviser til politiet og lensmann Dalen.

Men til lokalradioen RadiOs sier han at det dreier seg om et trusselbrev, og at trusselen i brevet knyttes til spesifike datoer. Det er derfor skolen holdes stengt i morgen og fredag.

- Jeg kan bekrefte at vi har fått et alvorlig trusselbrev som gjør at vi i samråd med politiet og rådmannen i Os kommune har valgt å stenge av skolen torsdag og fredag, sier Lutro til RadiOs.no.

Til lokalnettstedet midtsiden.no forteller han at brevet kom til skolen på mandag, men først ble åpnet tirsdag.

- Fornøyd med håndteringen
Tidligere leder og medlem av Foreldrenes Arbeidsutvalg FAU, Marita Wiers, sier foreldrene har fått flere tekstmeldinger fra skolen i dag, samt brev hjem med barna.

- Først fikk vi melding om at skolen ville bli stengt i morgen. Så fikk vi melding om at det var fremsatt trusler, og at skolen vil bli stengt både i morgen og på fredag, forteller hun.

Wiers sier at verken foreldrene eller barna har fått hvite hva slags trusler som er fremsatt. Men hun er fornøyd med måten skolen håndterer situasjonen. Selv har hun barn både i barne- og undomstrinnet.

- Før i dag var jeg litt urolig. Men nå er jeg takknemlig for at skolen tar situasjonen alvorlig. Selv om det er mange foreldre som får en vanskelig kabal de neste dagene, sier hun. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling