Omikron-mistanke

Stenger skole etter mulig omikron-utbrudd

Steinerskolen i bydel Vestre Aker stenger i to dager på grunn av et mulig omikron-utbrudd på skolen.

SMITTE: Steinerskolen i bydel Vestre Aker har en elev som trolig er smittet med omikron-varianten. Foto: Mimsy Møller / Samfoto / NTB
SMITTE: Steinerskolen i bydel Vestre Aker har en elev som trolig er smittet med omikron-varianten. Foto: Mimsy Møller / Samfoto / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

- Det er mistanke om at en elev ved Steinerskolen i Bydel Vestre Aker er smittet med omikron. Foreløpig prøvesvar viser «sannsynlig omikron» og alle nærkontakter håndteres derfor etter ny forskrift for smitte med omikron med forsterket karantene og isolasjon, skriver Oslo kommune i en pressemelding.

Det er rundt 470 elever på skolen.

- Det er ikke kjent hvor eleven ble smittet og smitteteamet og FHI samarbeider tett for å kartlegge dette. Mistanke om omikron ble avdekket 4. desember, skriver kommunen.

Julemarked

Kommunen har bedt en lang rekke personer om å teste seg med PCR-test på en kommunal teststasjon og holde seg i karantene til de har fått negativt prøvesvar.

- Eleven deltok blant annet på et julemarked på skolen i slutten av november, og alle som har vært på julemarkedet oppfordres til å ha lav terskel for å teste seg ved symptomer, skriver kommunen.

Daglig leder ved skolen, Petter Moen, sier til Dagbladet at skolen har tett dialog med både smitteteamet til Oslo kommune og bydelsoverlegen.

20 elever i klassen

- Skolens beredskapsteam har hatt et møte i dag og drøftet hvordan vi skal informere de foresatte. Forløpig er vi veldig tidlig i denne prosessen, sier Moen.

Moen forteller samtidig at skolen allerede har informert de foresatte om julemarkedet forrige helg.

- Det er 20 elever i klassen til den smittede eleven. Disse har fått beskjed om å holde seg hjemme, inntil de har tatt en negativ PCR-test.

Ifølge Moen er det ennå ikke tatt noe avgjørelse på om skolen skal stenges. Han er heller ikke overrasket over det mulige omikron-tilfellet.

- Når det kommer en ny mutasjon, så er det ikke uventet at den sprer seg rundt i samfunnet. Oslo er også et sted hvor det er mye smitte om dagen.

Omikron-varianten ser ut til å være langt mer smittsom enn delta-varianten.

Det er innført en lang rekke tiltak for å forsøke å hindre omikron å få fotfeste.

Stenger i to dager

Rundt klokka 20 forteller Moen at skolen har valgt å stenge de to neste dagene.

- Dette gjør vi rett og slett av sikkerhetsmessige årsaker. Det er ganske mange lærere som har vært inn og ut av klassen, og vi har ikke nok personale til å gjennomføre en forsvarlig undervisning, sier den daglige lederen.

Han forteller samtidig at de ansatte ved skolen har hatt et julebord, hvor mellom 60 og 70 ansatte var til stede.

- Alle tiltakene er gjort i samarbeid med bydelsoverlegen og smittevernsteamet. Vi regner med at alle har fått svar på testene sine innen tirsdag kveld, men det avhenger også av kapasiteten på teststasjonene, sier Moen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer