Coronaviruset:

Stenger skoler fram til mars

Tar ytterligere grep for å hindre spredningen av coronaviruset.

NYE TILTAK: Myndighetene i Hongkong, her ved leder Carrie Lam (i midten), innfører nye tiltak for å hindre spredning av coronaviruset. Foto: AFP / NTB Scanpix
NYE TILTAK: Myndighetene i Hongkong, her ved leder Carrie Lam (i midten), innfører nye tiltak for å hindre spredning av coronaviruset. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Myndighetene i Hongkong har valgt å holde alle skoler og universiteter stengt fram til 2. mars.

Det opplyste Hongkongs leder Carrie Lam under en pressekonferanse fredag morgen norsk tid.

På samme pressekonferanse fortalte Lam at det er tolv bekreftede tilfeller av coronaviruset i Hongkong. Tallet har altså ikke steget siden torsdag, da myndighetene gikk ut med sin siste oppdatering.

De tar likevel ytterligere grep for å forhindre spredning.

Stengte togtrafikken

Tidligere i uka stengte de all tog- og fergetrafikk til og fra Hongkong og fastlands-Kina, og halverte antall flygninger.

I dag opplyste Lam at de også vil innføre en såkalt exit-screening ved grensene, altså en utfartskontroll av reisende. På generelt grunnlag oppfordrer de sine innbyggere om å la være å reise til fastlands-Kina hvis de kan.

Tross den kraftige innstrammingen i reisetilbud, var det 37 000 personer som reiste fra Hongkong til fastlands-Kina i går.

Siden coronaviruset brøt ut i Hubei-provinsen i Kina, har myndighetene i Hongkong kartlagt alle personer fra Hubei som har befunnet seg eller befinner seg i Hongkong nå.

De har oppsøkt 355 hoteller og/eller gjestehus for å spore personene opp. Symptomløse personer fra Hubei bes om å forlate Hongkong, mens personer med symptomer vil bli satt i karantene, forteller Lam.

CORONAVIRUS: Viruset ble først oppdaget i Wuhan sør i Kina. Der har myndighetene innført febersjekker ved byens flyplass, togstasjoner og motorveier, og et stort nyttårsarrangement er også avlyst. Video: AP. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

213 døde

I alt 213 mennesker er døde i Kina av det nye coronaviruset som har sitt utspring i Hubei-provinsen, opplyser kinesiske myndigheter.

Det nye tallet over døde av viruset er steget fra 170 på samme tid i går. Videre går det fram at 9692 personer er bekreftet smittet av viruset, noe som er nesten 2000 flere enn torsdag.

Av de 43 nye dødsfallene som er rapportert inn til helsemyndighetene, er alle med unntak av ett, skjedd i den hardest rammede Hubei-provinsen.

I tillegg er nå 102 000 mennesker under medisinsk observasjon med mulige symptomer på

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer