Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronavirus

Stenger skoler i hele landet

Skoler og barnehager i flere deler av landet stenges denne og neste uke.

STENGER: Skoler Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STENGER: Skoler Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Alle barnehager og skoler i Oslo stenges fra og med mandag 16. mars.

Bergen kommune stenger alle skoler fra fredag.

Ungdomsskoler og videregående skoler i Oslo stenges også fra og med fredag 13. mars.

Hold barna hjemme

Foreldre med barn i barnehage og barneskole oppfordres til å holde barn hjemme fra og med fredag, dersom det er mulig. Det jobbes med tiltak for at samfunnskritisk personell med små barn sikres nødvendig barnepass.

TILTAK: Statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie møtte Beredskapsutvalget mot biologiske hendelser i Oslo. Video: Ørjan Ryland Vis mer

- De tiltakene vi iverksetter nå er svært inngripende og får store konsekvenser for byens befolkning. Vi gjør dette nå, fordi vi frykter at konsekvensene av å ikke gjøre det vil være større. Det viktigste nå er å hindre spredning av smitte og trygge våre innbyggere, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Byrådsleder Raymond Johansen skal møte pressen klokka 13.00 på Rådhuset i dag. Der møter også oppvekstbyråd Inga Marte Thorkildsen og helsebyråd Robert Steen.

Flere stenger

I Norge har Nordland fylkeskommune, Ålesund kommune, og Samnanger kommune i Hordaland stengt alle sine skoler fra og med fredag.

Torsdag formiddag melder Adressa at alle videregående skoler i Trøndelag stenger.

Også Viken fylkeskommune og Vestfold og Telemark avlyser all fysisk oppmøte på videregående.

- Vi er inne i en situasjon nå som krever en nasjonal dugnad for å redusere smitteutbredelsen av korona. Derfor tar Viken fylkeskommune nye grep og fra og med i morgen fredag 13. mars flyttes all opplæring på de videregående skolene over på digitale arenaer. Elevene skal dermed ikke møte fysisk på skolen frem til påske, skriver fungerende fylkesrådsleder Halvard Ingebrigtsen i Viken en pressemelding.

BERØRT: Statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie møtte Beredskapsutvalget mot biologiske hendelser i Oslo. Vis mer

Bø i Nordland, Tydal, Meråker, Stjørdal, Frosta, Levanger og Verdal i Trøndelag har stengt alle sine skoler. Ringsaker i Hedmark har stengt sine ungdomsskoler.

- Vi er i den situasjonen at ingen har påvist smitte, men vi har en nabokommune med veldig mange, og vi har bestemt oss forå iverksette så radikale tiltak som mulig for å begrense smitte, sier kommunedirektør Ola Stene i Levanger til Dagbladet.

- Dette er et sånn type tiltak man gjerne venter med. Stenging av skoler, og kanskje særlig barneskoler medfører blant annet at foreldre også må holde seg hjemme. Det vil få konsekvenser for blant annet skoler og andre helseinstitusjoner, som vi i ytterste konsekvens prøver å skjerme, sier Stene.

Enkeltskoler i mange kommuner og fylker er samtidig stengt på grunn av smittefare.

- Hold barna hjemme

I Porsgrunn kommune har de foreløpig ikke stengt skolene, men utelukker ikke at de kommer til å gjøre det.

- Slik vi har tolket de føringene vi har fått fra nasjonale myndigheter, så mente vi at har vi ikke hjemmel for å stenge, sier ordfører Robin Kåss til Dagbladet.

- Det er ikke meninga at alle skal måtte slippe alt de har i hendene for å hente barna sine på skolen, sier han.

Kåss og kommunen avventer nå en avklaring fra regjeringa.

- Nå diskuterer regjeringa, så vi avventer det som skjer der. Enten om vi får en tydelig beskjed om å fortsatt holde åpent, eller en tydelig beskjed om å stenge.

NTNU i Trondheim og Universitetet i Bergen har avlyst all undervisning fra og med torsdag. En rekke andre universiteter og høgskoler gjorde det samme onsdag.

Hele Norges coronakart