Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bærum:

Stenger sportsklubb med 1600 medlemmer

Håndballjente (12) coronasmittet - full stopp hele uka.

CORONAKARANTENE: Snarøya Sportsklubb stenger all trening og alle kamper denne uka for om lag 1 600 medlemmer denne uka. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.
CORONAKARANTENE: Snarøya Sportsklubb stenger all trening og alle kamper denne uka for om lag 1 600 medlemmer denne uka. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer

Snarøya Sportsklubb i Bærum stenger all aktivitet ut denne uka fordi en av jentene på 12/13-årslaget i håndball har fått konstatert coronasmitte.

Det betyr at om lag 1 600 medlemmer av idrettslaget må holde seg borte fra trening og konkurranser de nærmeste dagene - i første omgang.

- Vi har tatt beslutningen om å stenge ned all aktivitet etter nær kontakt med kommuneoverlegen og helsemyndigheter, sier daglig leder i Bærum Sportsklubb, Kathrine Sole Semb, til Dagbladet.

Hun kjenner ikke til at andre idrettslag har måttet gå til lignende corona-karantene.

Spilte kamp

Jenta som er smittet av coronaviruset, var på trening fredag 28. februar og spilte kamp lørdag 29. februar. Hun har ikke trent eller vært på skolen etter det, går det fram av en orientering til medlemmene, som Snarøya Sportsklubb la ut på sin hjemmeside i dag.

Karantene for Snarøya-utøvere gjelder kamper og trening i håndball, fotball, bandy, basket og all annen aktivitet.

- Skolene i nærområdet bruker anleggene her på dagtid, og karantenen gjelder ikke skolenes aktiviteter. Vi har god kontakt med skolene. Der er det ikke konstatert coronasmitte, og jeg ser gjennom kontorvinduet her at det er aktivitet, sier daglig leder Kathrine Sole Semb mandag formiddag.

Det er hovedstyret i den store sportsklubben som har besluttet å avlyse all aktivitet denne uka for å være på den sikre siden.

Håndballjenta fikk konstatert coronasmitte sist uke, etter at hun spilte kamp forrige søndag.

Sportsklubben har medlemmer i aktivitet fra fire års alder opp til rundt 70.

- Som breddeidrettsklubber flest, er det flest aktive i den unge aldersgruppen opp til 13 år, sier daglig leder.

Hull i serieavvikling

Klubbledelsen følger situasjonen nøye de nærmeste dagene før det blir avgjort hva som skjer - eller ikke skjer - neste uke.

Daglig leder Kathrine Sole Semb har ikke oversikt over hvilke konsekvenser Snarøyas kampstopp vil få for serieavviklingen i de forskjellige lagidrettene.

- Sånn umiddelbart ser jeg at bandyserien skulle avviklet de siste kampene i årets serie de første dagene, sier hun.

Hele Norges coronakart