Stenger tunnel for å lete etter forlatte kattunger

Leter i Gudvangatunnelen i Sogn og Fjordane i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Utstyrt lykter og hov, og med hjelp fra Statens Vegvesen, skal en gruppe personer i kveld lete etter et kull med kattunger som er observert i Gudvangatunnelen.

Tunnelen på E16 mellom Flåm og Gudvangen blir stengt fra klokken 23 fredag kveld, i perioder på inntil en halv time, melder Sogn Avis' nettutgave.

Letingen etter kattene skal etter planen pågå fram til klokka to i natt.

Sett forrige helg
- Jeg vet ikke hvor mange vi blir, men jeg håper på en 10-12 stykker. Jeg har blandede følelser, men jeg håper vi kan finne dem, sier Randi Aarethun i dyrevernlaget i Indre Sogn til Dagbladet.

Kattene ble sist sett 10. juli, da en person meldte fra om at et kattungekull var observert i tunnelen. Siden har ikke dyrevernlaget fått tak i den som meldte om kattungene.

Da hadde heller ikke Statens Vegvesen eller politiet ressurser til å sende noen til stedet.

Den siste uka har Dyrevernslaget vært ute og lett, men trafikken i tunnelen har gjort det vanskelig.

- Dumpet
Dagbladet skrev tidligere denne uka om katten Karim som ble dumpet på Ski storsenter. På tross av videobevis ble saken henlagt av politiet. Carl-Egil Mastad, sjefssekretariatsleder i Dyrebeskyttelsen, sa i forbindelse med saken at folk som skal på ferie finner mange kreative løsninger for å bli kvitt dyra sine.

—Vi får veldig mange henvendelser om sommeren. Mange ringer og forteller at de har blitt allergiske. Folk flest tror en katt klarer seg alene ute i Norge, men den hører ikke hjemme i den norske faunaen og de klarer seg ikke uten et hjem. Folk burde vite hva slags ansvar de tar på seg når de skaffer seg et dyr, sier han.

Aaretun mener det ikke finnes noen annen forklaring enn at kattungene er dumpet inne i tunnelen, som er 19 kilometer lang.

- Ingen dyr ville gå inn der frivillig, det er voldsomt trafikkert i tunnelen. Jeg blir frustrert og forbannet over at noen kan gjøre noe slikt, sier Aarethun.