Stenger ulykkesveien

Politiet og Havarikommisjonen skal sikre spor i ettermiddag.

SJEKKER SIKKERHETEN:  Det er første gang Statens Havarikommisjon for Transport rykker ut til E8 i Lavangsdalen i Troms til tross for at det hadde vært 16 dødsulykker de 10 siste årene før ulykken i går ettermiddag, der fem personer omkom etter at en bil i feil kjørebane kolliderte med denne bussen. 
Foto: Tom Benjaminsen / SCANPIX.
SJEKKER SIKKERHETEN: Det er første gang Statens Havarikommisjon for Transport rykker ut til E8 i Lavangsdalen i Troms til tross for at det hadde vært 16 dødsulykker de 10 siste årene før ulykken i går ettermiddag, der fem personer omkom etter at en bil i feil kjørebane kolliderte med denne bussen. Foto: Tom Benjaminsen / SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere kilometer av ulykkesveien E8 i Lavangsdalen i Troms rundt stedet der fem mennesker omkom i går, blir stengt fra 12-tiden i dag.

Politiet skal sikre spor i dagslys både til egen etterforskning om ulykkesårsaken og til de undersøkelsene Statens Havarikommisjon for Transport gjør.

- Det blir de samme, skiltede omkjøringene som etter ulykken i går ettermiddag. I natt ble hovedveien åpnet igjen ved 03-tiden. Det er vanskelig å si hvor lenge stengningen vil vare nå, sier sambandsoperatør Runar Fagerlund i Troms politidistrikt til Dagbladet.

Jobbet i natt Havarikommisjonen med avdelingsdirektør Rolf Mellem i spissen kom til Tromsø i går kveld, og jobbet på ulykkesstedet sammen med politiet fram til 01-tiden.

- Vår oppgave er å se på de sikkerhetsmessige aspektene ved ulykkesstedet. Via politiets etterforskning har vi fått et godt bilde av hendelsesforløpet, sier Mellem til Dagbladet.

Politiet opplyste i går at det var en bil som hadde kommet over i feil kjørebanen og kollidert med bussen med unge håndballspillere fra Alta.

Statens Havarikommisjon for Transport rykker ut når skadeomfanget av en trafikkulykke er stort og det er behov for å se på sikkerheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer