Stenger ulykkesveien

Politiet og Havarikommisjonen skal sikre spor i ettermiddag.

 SJEKKER SIKKERHETEN:  Det er første gang Statens Havarikommisjon for Transport rykker ut til E8 i Lavangsdalen i Troms til tross for at det hadde vært 16 dødsulykker de 10 siste årene før ulykken i går ettermiddag, der fem personer omkom etter at en bil i feil kjørebane kolliderte med denne bussen. 
Foto: Tom Benjaminsen / SCANPIX.
SJEKKER SIKKERHETEN: Det er første gang Statens Havarikommisjon for Transport rykker ut til E8 i Lavangsdalen i Troms til tross for at det hadde vært 16 dødsulykker de 10 siste årene før ulykken i går ettermiddag, der fem personer omkom etter at en bil i feil kjørebane kolliderte med denne bussen. Foto: Tom Benjaminsen / SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere kilometer av ulykkesveien E8 i Lavangsdalen i Troms rundt stedet der fem mennesker omkom i går, blir stengt fra 12-tiden i dag.

Politiet skal sikre spor i dagslys både til egen etterforskning om ulykkesårsaken og til de undersøkelsene Statens Havarikommisjon for Transport gjør.

- Det blir de samme, skiltede omkjøringene som etter ulykken i går ettermiddag. I natt ble hovedveien åpnet igjen ved 03-tiden. Det er vanskelig å si hvor lenge stengningen vil vare nå, sier sambandsoperatør Runar Fagerlund i Troms politidistrikt til Dagbladet.

Jobbet i natt Havarikommisjonen med avdelingsdirektør Rolf Mellem i spissen kom til Tromsø i går kveld, og jobbet på ulykkesstedet sammen med politiet fram til 01-tiden.

- Vår oppgave er å se på de sikkerhetsmessige aspektene ved ulykkesstedet. Via politiets etterforskning har vi fått et godt bilde av hendelsesforløpet, sier Mellem til Dagbladet.

Politiet opplyste i går at det var en bil som hadde kommet over i feil kjørebanen og kollidert med bussen med unge håndballspillere fra Alta.

Statens Havarikommisjon for Transport rykker ut når skadeomfanget av en trafikkulykke er stort og det er behov for å se på sikkerheten.

I løpet av de siste 10 årene har det vært 21 dødsulykker på denne strekningen, som er en av hovedferdsårene til og fra Tromsø.

Ikke vært her før De samfunnsmessige kostnadene av disse ulykkene er en halv milliard kroner basert på beregninger fra Vegdirektoratet og Trygg Trafikk, sa overlege Mads Gilbert ved Universitetssykehuset Nord-Norge på en pressekonferanse tidligere i dag.

Ifølge avdelingsdirektør Rolf Mellem har ikke Havarikommisjonen rykket ut til tidligere ulykker på denne strekningen.