Danmark:

Stenger utelivet og alkoholsalget

Tar grep for å hindre at samfunnet må stenges helt ned.

SLUTT: Utelivet i Danmark blir fra og med fredag stengt fra midnatt til klokka 05.00. Foto: Olafur Steinar Gestsson / AP / NTB
SLUTT: Utelivet i Danmark blir fra og med fredag stengt fra midnatt til klokka 05.00. Foto: Olafur Steinar Gestsson / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Danmark legger onsdag kveld fram en rekke restriksjoner for å stoppe smitten av corona. Danmarks statsminister Mette Frederiksen legger fram tiltakene som gjelder fra fredag.

Utelivet tvinges nå til å stenge ned på nattestid. Det blir blant annet besøksstopp på utesteder og forbud mot salg av alkohol i butikker mellom midnatt og klokka 05 i Danmark.

I tillegg blir det tidlig juleferie for mange elever. Danske grunnskoleelever blir sendt hjem fra 15. desember til 5. januar.

Munnbind blir igjen påbudt så lenge man er stående på restauranter og serveringssteder. Det anbefales på det sterkeste å avlyse alle større sosiale arrangementer resten av året - også i jula. Virksomheter oppfordres også til å avlyse julebord på grunn av de høye smittetallene. Konserter og liknende får også restriksjoner - maks 50 personer kan nå delta på slike arrangementer.

Omikron kom til Danmark for ti dager siden. Onsdag er over 500 tilfeller bekreftet totalt av den nye corona-varianten.

- Vi mener likevel det fremdeles er mulig å holde store deler av samfunnet åpent. Disse tiltakene skal hjelpe oss med å unngå en ny og omfattende nedstengning, sier Frederiksen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer