Stenger vannforsyningen

IS-taktikk for å tørke ut regjeringskontrolerte områder.

FLYKTNINGESTRØM: Interne flyktninger fra Ramadi strømmer mot Bagdad. IS har stengt av vannet i de knusktørre områdene. Foto: Reuters
FLYKTNINGESTRØM: Interne flyktninger fra Ramadi strømmer mot Bagdad. IS har stengt av vannet i de knusktørre områdene. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den islamske staten (IS) har stengt av vannforsyningen fra en innsjø ved byen Ramadi, som de erobret i mai. Uttørkingstaktikken kan føre til epidemier av sykdommer og til sult.  Det opplyser høvdingen i provinsrådet i Anbar Sabah Karhout til nyhetsbyrået AFP.

Dette er en kjent taktikk fra IS, for de har gjentatte ganger gått inn for å få kontroll over demninger og innsjøer som er viktige i vannforsyningen. Målet er å stenge av vannet til områder som er under fiendens kontroll. Eller de åpner opp alle slusene for å lage flom og hindre militære framrykkinger.

Ber om bomber Stengningen senket vannnivået i elva Eufrat og sørget for at ditriktene Khalidiyah og Habbaniyah øst i Anbar-provinsen ble tørrlagt. Disse områdene er blant de siste som er kontrollert av regjeringen i Iraks største provins.

- Den lave vannstanden gjør det nå enklere for IS å angripe, sier Karhout

Nå ber han om at demningen snarest mulig må enten gjenerobres eller bombes.

- Å stenge vannet til Khalidiyah og Habbaniyah vil føre til en stor humanitær krise, ikke bare i dette området, men også lenger sør, sier skeik Rafa al-Fahdawi, som leder Albu Fahad stammen som kjemper mot IS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer