Dødsulykken i Hallingdal:

Stenger veien i 11 timer: - Håper på svar

Tre brødre omkom. Tirsdag blir ulykkesstrekningen stengt mellom klokka 10 og 21.

GJENNOM AUTOVERNET - UT I SKRÅNING: Bergingsmannskaper har trukket opp igjen lastebilen etter den tragiske bilulykken hvor tre unge brødre omkom på riksvei 7 sør for Gulsvik 23. august. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
GJENNOM AUTOVERNET - UT I SKRÅNING: Bergingsmannskaper har trukket opp igjen lastebilen etter den tragiske bilulykken hvor tre unge brødre omkom på riksvei 7 sør for Gulsvik 23. august. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Publisert

Sju uker etter at tre brødre ble drept i en trafikkulykke på riksvei 7 i Gulsvik i Hallingdal, skal politi og tekniske eksperter rekonstruere hva som skjedde før og under den tragiske kollisjonen mellom brødrenes personbil og en lastebil.

Rekonstruksjonen betyr at den travle veistrekningen mellom Hallingdal og Østlandet sørover blir stengt i 11 timer mellom klokka 10 og 21 tirsdag 12. oktober.

Personbiltrafikk blir omdirigert via fylkesveien i Sørbygda i Gulsvik. Tungtrafikken kan velge mellom å finne alternative ruter eller bli sluppet gjennom ulykkesstedet i kolonner med inntil to timers ventetid.

Rundt klokka 22.20 mandag 23. august fikk politiet melding om den alvorlige ulykken noen kilometer sør for Circle K-stasjonen i Gulsvik.

Skulle hjem med nykjøpt bil

En lastebil på vei sørover og en personbil på vei nordover smalt sammen på en lang, rett strekning med 80 kilometers fartsgrense og tørre, gode kjøreforhold.

De tre brødrene hadde hentet en bruktbil de hadde kjøpt i Hokksund og var på vei tilbake til Flå i Hallingdal.

Bilen tok fyr, og Emad (20), Ibrahim (18) og Yahy Jamal Sirwill (17) omkom.

De kom til Flå og Krødsherad sammen med familien fra krigen i Syria i 2015.

Lastebilen, en containerbil, kjørte gjennom autovernet på bilens høyre side og utfor en skråning.

Yrkessjåføren er siktet for uaktsomt drap etter straffelovens paragraf 281 og for uaktsom kjøring.

- Kjørte forbi og inn igjen

Han nekter straffskyld etter siktelsen.

- Den siktede sjåføren er fortsatt sterkt preget av det som skjedde. Han har forklart at han gjorde en forbikjøring, og at han var tilbake i egen kjørebane da personbilen kom imot, sier sjåførens advokat Christian Arnkværn til Dagbladet.

Han har ikke vært på ulykkesstedet selv etter det som skjedde. Tirsdag skal han være med på rekonstruksjonen sammen med yrkessjåføren.

- Vi vet veldig lite om hva som skjedde, og har fått lite faktagrunnlag for siktelsen utover det som er kjent. Vi håper rekonstruksjonen gir et klarere bilde av det som skjedde, sier Arnkværn.

DØDSULYKKE: Tre personer mistet livet i en trafikkulykke i Flå, sent mandag kveld 23. august 2021. Video: Bjørn Langsem / Reporter: Ralf Lofstad Vis mer

Flere avhør

Flere vitner er avhørt om hvordan de observerte bilene i begge retninger. Advokaten vil ikke si noe om hva han har hørt om det før rekonstruksjonen tirsdag.

Seksjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Kari Birgit Møllerplass, sier til avisa Hallingdølen at både kriminalteknikere, taktiske etterforskere, politijurist og ulykkesgruppa til Statens vegvesen skal være med på rekonstruksjonen.

- Det vil også blir gjort avhør av flere involverte personer, sier politiets seksjonsleder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer