<strong>PROTESTERER:</strong> Her protesterer en kvinne i Roma mot myndighetenes regelendringen av opphavsrettrettighetene. Foto: Tony Gentile/Reuters
PROTESTERER: Her protesterer en kvinne i Roma mot myndighetenes regelendringen av opphavsrettrettighetene. Foto: Tony Gentile/Reuters Vis mer

Stenger Wikipedia i protest i ett døgn

På grunn av nye regler for opphavsrettigheter i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nettleksikonet Wikipedia, ett av verdens mest populære nettsteder, stenger i 24 timer onsdag i protest mot forslaget om nye regler for opphavsrettigheter i USA.

Den amerikanske Kongressen behandler i disse dager et lovforslag kalt SOPA (Stop Online Piracy Act). Lovforslaget har som hensikt å få slutt på piratkopiering, og innebærer en skjerping av reguleringene om opphavsrett på internett.

Men Google og andre IT-giganter sammenligner reguleringene med sensur i land som Iran og Kina.

Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales advarer mot lovforslaget i en twittermelding.

- Advarsel til studenter. Gjør leksene i god tid. Wikipedia protesterer mot dårlige lover på onsdag, skriver han.

I stedet for de vanlige Wikipedia-sidene, som har til sammen 25 millioner besøkende hver dag, vil det onsdag bli lagt ut beskrivelser av hvordan man kan komme i kontakt med kongressrepresentanter. Jimmy Wales sier han håper det vil føre til at telefonsystemene i Washington kollapser.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer