Stengt av vann

Vannstanden i Oslofjordtunnelen mellom Drøbak og Hurum var ved 13-tiden bare 40 centimeter under det elektriske anlegget, og vannet stiger med 10 centimeter i timen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Drøbak/Oslo (NTB): Seks tankbiler kjører i skytteltrafikk for å få vann ut fra bunnen av tunnelen etter at pumpene stanset natt til lørdag eller lørdag morgen uten at noen oppdaget det. Sivilforsvaret i Buskerud, Oslo og Akershus er innkalt for å legge ut lensepumper som kan ta unna de store vannmassene.

Når pumpene fungerer regner man med at situasjonen vil være under kontroll, men det kan ta tid å få dem operative fordi det er halvannen kilometer til begge åpningene. Samtidig kjemper brannmannskaper for å hindre at vannet stiger for raskt.

Det var to 70-åringer i en personbil som klokken 08.50 oppdaget at pumpene ikke lenger fungerte, da bilen de kjørte stanset med et kraftig rykk i bunnen av tunnelen og utløste begge airbagene. De to ble brakt til sykehus, men er ikke alvorlig skadd.

Ifølge brannmester Lasse Botten i Søndre Follo brannvesen er det kommet flere tusen kubikkmeter vann inn i tunnelløpet.

Ved operasjonssentralen i Follo politidistrikt opplyser Tron Svenkerud at det ikke er noen redningsaksjon som pågår etter at de to i bilen ble brakt ut, men at det er uhyre viktig å redde det elektriske og elektroniske utstyret i bunnen av tunnelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer