Omstridt toalettregel:

- Stengt inne på do

Minst fire passasjerer er blitt stengt inne på busstoaletter som følge av omstridt praksis, ifølge tillitsvalgt. Hver gang noen må på do, må bussene stanse. - Ytterst pinlig, sier Randi Strøm, som har irritabel tarm.

SMEKKLÅS: I verdensrommet kan ingen høre deg skrike, men på toalettet på Røros-Trondheim-bussen - hvor minst fire personer skal ha blitt stengt inne - hørte medpassasjerene heldigvis ropene, slik at sjåføren kunne parkere og slippe dem ut. Foto: Stein Kåre Holden

SMEKKLÅS: I verdensrommet kan ingen høre deg skrike, men på toalettet på Røros-Trondheim-bussen - hvor minst fire personer skal ha blitt stengt inne - hørte medpassasjerene heldigvis ropene, slik at sjåføren kunne parkere og slippe dem ut. Foto: Stein Kåre Holden

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har behov for do fort i mine dårlige perioder, sier farmasøyt Randi Strøm (54) til Dagbladet.

Hun har IBS, eller irritabel tarmsyndrom, og er en av dem som mener seg rammet av en praksis innført i fjor høst av kollektivtransportforvalteren AtB i Trøndelag.

Praksisen innebærer at alle toaletter på langdistansebusser er stengt under kjøring. Dersom en passasjer må bruke toalettet, må de ta av seg setebeltet, reise seg, gå fram, henvende seg til sjåføren og gi behovet til kjenne.

Sjåføren må så finne et sted å parkere, mens den toalettrengende tar seg ned midtgangen - forbi samtlige av sine medpassasjerer - til toalettet bakerst i bussen. De aktuelle bussene er 15 meter lange, ifølge Stein Kåre Holden, bussjåfør og tillitsvalgt i Fellesforbundet.

Resten av de reisende må deretter vente mens passasjeren gjør sitt fornødne. Først når vedkommende er tilbake i setet sitt, med setebeltet på, kan sjåføren løsne håndbrekket og begynne å kjøre igjen.

Reisen blir dermed forsinket med tida det tar for vedkommende å gå på do.

- Roping og skriking

Toalettdørene låses automatisk idet hjulene begynner å rulle. Passasjerer som kommer seg på do mens bussen står stille, risikerer dermed å bli låst inne hvis de ikke kommer seg ut i tide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer