Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Stengt på grunn av fest»

Sultne helgehandlere kan møte skilt av denne typen på lokalbutikken neste lørdag, når Rema 1000 inviterer til tidenes firmafest. Mer enn 4200 butikkansatte fra hele Norge samles til fest i Hangar 4 på Fornebu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Firmafestene i butikkjeden holdes tradisjonelt sett regionalt. Nå ønsker imidlertid Odd Reitan og hans to sønner å vise hvor stor Rema-familien er, og inviterer sine 4700 ansatte til fest. Over 4200 har takket ja.

- Det er hyggelig å møtes. Dessuten gjør Rema 1000 det bra, og det betyr at vi er flinke. Flinke folk fortjener en fest, sier markedsdirektør i Rema 1000 Norge, Ole Robert Reitan, til Dagbladet.no.

Neste lørdag blir de i overkant av 4200 gjestene fløyet, busset og toget inn til Oslo. Noen lokalbutikker har fått tidligere ansatte, selgere utenfra eller familie til å passe kassene. Andre stenger for noen timer denne lørdagen.

- Det tror jeg folk har forståelse for. Det er ikke mange butikker det er snakk om, og de det gjelder vil annonsere i lokalavisene på forhånd. Jeg tror folk synes det er greit at vi gjør stas på våre ansatte, sier Reitan.

153 langbord

Hver butikksjef må betale 1000 kroner for hver ansatt som deltar på tidenes firmafest. Resten av gildet dekker Rema 1000 sentralt. Hvor mange millioner kroner butikkjeden må ut med for å dekke transport, overnatting, organisering og mat, vil ikke Reitan røpe.

- Det blir enkelt og godt, som det pleier å være når det er snakk om Rema 1000. Jeg er helt sikker på at det er flere næringslivsaktører som har brukt mer på 20 ansatte enn vi betaler for 4000.

Når gjestene ankommer Hangar 4 på Fornebu klokka 17.00 neste lørdag, fordeles de ifølge Fædrelandsvennen på hele 153 langbord. I tillegg til mat, drikke og sosialt samvær blir det underholdning av kjente artister.

- Hvem det er, blir en overraskelse. Det eneste jeg vil si er at de er veldig kjent, og byr på noe som er ungt og friskt, sier Reitan.

Rema 1000 søkte også politiet i Oslo om å gå i prosesjon fra Slottsplassen til Rådhusplassen med flagg og faner, ifølge Fædrelandsvennen. Søknaden ble avslått, fordi det er Oslo Maraton samme dag.

- Dette ønsket gikk vi også tilbake på etter at vi hadde søkt, da det ble påpekt at en sånn prosesjon kunne ha blitt misforstått. Vi ønsker at dette skal være en positiv greie, sier markedsdirektøren til Dagbladet.no.

REMA-FEST: Til helgen møter du kanskje stengte Rema-butikker, for mer enn 4200 ansatte samles til fest i Oslo.